Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
07.06.2021 01:30

Trnavčania môžu do konca júna pripomienkovať autobusovú dopravu


Ilustračná snímka: (arriva.sk).


Do konca júna môže cestujúca verejnosť pripomienkovať fungovanie mestskej autobusovej dopravy (MAD) v Trnave. Optimalizáciou autobusových spojov sa snaží samospráva motivovať k cestovaniu autobusmi čo najviac ľudí. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.


„Súčasný cestovný poriadok nie je ideálny, mnohým obyvateľom nevyhovuje frekvencia či mapa liniek,“ konštatovala hovorkyňa. Mesto podľa jej vyjadrenia spolupracuje na projekte zefektívnenia s Dopravným podnikom Bratislava a ďalšími odborníkmi z oblasti dopravy.

Podľa Miroslavy Zrebnej z odboru dopravy trnavskej radnice je dôležité, aby sa k trasovaniu autobusov vyjadrila verejnosť. „Veríme, že dostaneme relevantnú spätnú väzbu. Všetky pripomienky vyhodnotíme a budeme sa ich snažiť v čo najväčšej miere zapracovať, aby bola MAD po novom efektívnejšia a prístupnejšia,“ uviedla Zrebná.

V meste autobusovú dopravu prevádzkuje Arriva Trnava.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.07.2021
Projekt Agátka na Družbe počíta s 280-metrovým umelým potokom
Mesto Trnava sa chystá na ďalšiu z revitalizácií vnútroblokov, v rámci ktorej modernizuje sídliskové priestory postupne vo všetkých obytných štvrtiach mesta.
viac
13.08.2021
ARRIVA bude zabezpečovať MHD v Komárne aj ďalších desať rokov
Spoločnosť ARRIVA a mesto Komárno podpísali zmluvu, na základe ktorej bude ARRIVA zabezpečovať mestskú hromadnú dopravu najbližších desať rokov. Zmluva cestujúcim prinesie modernizáciu vozového parku a zvýšenie kvality cestovania.
viac
17.08.2021
Obyvatelia Trnavy môžu pripomienkovať zmeny v územnom pláne
Viacero významných rozvojových krokov zahŕňa návrh novej, v poradí tohtoročnej desiatej zmeny Územného plánu (ÚP) mesta Trnava.
viac
30.08.2021
Prešovská MHD bude od septembra premávať aj do Dulovej Vsi
Dopravný podnik mesta Prešov od 2.9.2021 predĺži trasu linky číslo 44, ktorá bude zachádzať aj do obce Dulova Ves. Obyvatelia tejto obce tak získajú priame spojenie s mestom prostredníctvom MHD.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %