Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
19.08.2022 04:25

Trnavská brána bude milovníkom folklóru otvorená od piatka do nedele


Ilustračná snímka, zdroj: trnava.sk


Program Otvárajte sa, trnafské brány odštartuje dnes - v piatok večer - 21. ročník medzinárodného folklórneho festivalu Trnavská brána. Do nedele (21. 8.) prinesie stretnutia so slovenským folklórom v rôznych jeho podobách.


Mesto Trnava ako organizátor podujatia pripravilo vystúpenia folkloristov z viacerých kútov Slovenska. Informovala za organizátorov Mestského kultúrneho strediska Terézia Krupčíková.       

Na večerné podujatia v mestskom amfiteátri počas celého piatka pozýva trh ľudovoumeleckých výrobkov na pešej zóne a od 15.00 h krátke úvodné vystúpenia všetkých zúčastnených súborov. Na pódiu letného kina potom od 19.00 h vystúpia najskôr domáce súbory Trnavček, Drienka, Trnafčan a Trnafská cimbalovka, potom s programom Miesto na Zemi – obrazy z Dolnej zeme Mladosť z Banskej Bystrice.       

Aj v sobotu (20. 8.) sa podujatia v popoludňajších hodinách uskutočnia na Hlavnej ulici a povedie tadiaľ i krojovaný sprievod. "Na večer sme pripravili program Došol k nám host... a né jeden, kde diváci uvidia súbory z Maďarska, Poľska a Česka a po nich spoločný program súborov Gymnik a Kopaničiar," uviedla Krupčíková.       

V nedeľu bude program v amfiteátri pokračovať od 17.00 h vystúpením Spevulí ze Skalice a hudby Kamarádzi ze Záhorá. Súbežne sa od 13.00 h v kultúrnom centre Nádvorie uskutoční Festival výšivky a čipky. "Predstavia sa tri desiatky remeselníkov zo Slovenska i Česka, pripravené sú workshopy a prednášky," doplnila Krupčíková.       

Festival Trnavská brána dopĺňa nová expozícia Etnografia – materiálna kultúra trnavského vidieka v Západoslovenskom múzeu v susedstve amfiteátra a v Oskar Čepan Gallery na Nádvorí je výstava Čipka Oľgy Lichnerovej. V západnom krídle historickej radnice je výstava fotografií predchádzajúcich ročníkov podujatia.     

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.07.2017
Druhý víkend letných prázdnin v bratislavskom regióne
Letné shakespearovské slávnosti, Viva Musica!, Slovakia folk, komorný koncert v Botanickej záhrade, nočné prehliadky na hrade Červený kameň, Wine & Art a Bežecká perla naznačujú, že sa letné prázdniny v bratislavskom regióne začínajú vo veľkom štýle.
viac
24.06.2022
Záhorie ponúka divadelné šermovanie, folklórny festival aj adrenalínové preteky
Bohatý program od aktívneho oddychu, divadla spojeného so šermom cez festival až po folklórne slávnosti je pripravený v sobotu a nedeľu (25. - 26. 6.) pre obyvateľov a návštevníkov Záhoria.
viac
26.07.2022
Trnavská brána privíta folkloristov zo Slovenska i zahraničia
Medzinárodný folklórny festival Trnavská brána ponúkne od 19. do 21. augusta program na viacerých miestach v Trnave. Informovalo o tom mesto.
viac
17.08.2023
V piatok sa začínajú folklórne slávnosti Trnavská brána
Tradičné slávnosti folklóru Trnavská brána sa budú konať od piatka do nedele (18. - 20. 8.) v Trnave. Informovala o tom Alexandra Galambová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %