Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
27.10.2020 04:00

Trnavská radnica vyhlásila súťaž na obnovu troch dvorov na Tehelnej


Trnavská radnica.


Ďalšiu architektonicko-krajinársku súťaž vypísalo mesto Trnava na obnovu verejných priestranstiev v rámci obytného súboru Tehelná. Chce revitalizovať tri vnútrobloky, aby vytvorilo oddychové prostredie pre obyvateľov. Informoval o tom primátor Peter Bročka.


Mesto vypísalo už viacero architektonických súťaží na verejné priestranstvá, medzi nimi sú aj obnovy sídlisk. Začiatkom októbra vyhlásilo víťaza súťaže na obnovu sídliska Linčianska s deviatimi dvormi, predtým to boli okrem iných súťaže na Hospodársku ulicu či časť sídliska Družba – Agátka.       

Do aktuálnej dvojkolovej súťaže na Tehelnú treba odovzdať doklady do 4. novembra, následne vybraní štyria uchádzači predložia návrhy do 17. decembra. Predpokladané investičné náklady na realizáciu stavby sú 1,25 milióna eur. Všetci uchádzači z druhého kola dostanú režijné odmeny vo výške 1750 eur.

„Od návrhov očakávame také riešenie dvorov, aby sa stali pre obyvateľov atraktívnym prostredím so zachovaním komorného oddychového charakteru, v ktorom bude možné vykonávať voľnočasové aktivity pre všetky generácie a ktoré bude obohatené o možnosti rozvoja a vzniku miestnych spoločenstiev,” uviedlo mesto v podkladoch pre súťaž.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.03.2017
Vyhlásenie 9. ročníka súťaže Dedina roka
Slovenská agentúra životného prostredia zverejnila 21. marca 2017 podmienky a pravidlá súťaže Dedina roka pre rok 2017. Spolu s Ministerstvom životného prostredia SR, Spolkom pre obnovu dediny a Združením miest a obcí Slovenska tak vyhlásila už 9. ročník národnej súťaže Dedina roka.
viac
29.09.2020
Žilina vyhlásila súťaž na revitalizáciu Bulváru
Mesto Žilina vyhlásilo urbanisticko-krajinársko-architektonickú súťaž, ktorej cieľom je nájsť vyhovujúce riešenie verejného priestoru na Bulvári.
viac
14.10.2020
Súťaž vyzýva žiakov ZŠ, aby sa stali dobrodruhmi a spoznali horný Zemplín
Motivovať k aktívnemu pohybu a spoznávať územie horného Zemplína je cieľom súťaže určenej žiakom základných škôl (ZŠ) Staň sa dobrodruhom a spoznaj horný Zemplín.
viac
27.10.2020
Mesto Košice začína s opravami chodníkov takmer za 1,5 milióna eur
V týchto dňoch sa v košických mestských častiach (MČ) začína rozsiahla rekonštrukcia chodníkov za necelých 1,5 milióna eur. Obnoviť plánujú celkovú plochu 30 000 štvorcových metrov. Informuje o tom mesto Košice na svojej webovej stránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %