Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
05.10.2019 12:10

Trnavská župa bude spolupracovať s vysokými školami


Ilustračná snímka (TTSK)


Predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič podpísal memorandum o spolupráci s 2 univerzitami a 1 fakultou, ktoré pôsobia v trnavskej župe – Trnavskou univerzitou, Univerzitou sv. Cyrila a Metoda a Materiálovotechnologickou fakultou Slovenskej technickej univerzity so sídlom v Trnave.


Cieľom memoránd je spoločne koordinovať strategické zámery rozvoja kraja, skvalitniť vysokoškolské štúdium a vedecko-výskumné pôsobenie na univerzitách pre potreby regiónu.

„My na župe považujeme spoluprácu s univerzitami za jeden z kľúčových predpokladov rozvoja regiónu. Preto som veľmi rád, že dnes tu môžem stáť so zástupcami 2 univerzít a 1 fakulty, ktoré pôsobia v našej župe. Podpisom memoránd o spolupráci župa získava silných partnerov a som presvedčený, že spoločne budeme úspešní ,“ povedal J. Viskupič.

Hlavnými oblasťami spolupráce bude presadzovanie spoločných záujmov župy a univerzít pri tvorbe projektov pre podporu výskumu, propagácie vo vzťahu k regiónu TTSK. Tiež partneri budú úzko kooperovať pri hodnotení záverečných prác študentov, ako aj vedeckých prác pedagógov.

Župa umožní absolvovanie odborných stáží na Úrade TTSK a jeho organizáciách. Cieľom je tiež sa spolupodieľať na príprave a organizovaní odborných seminárov, konferencií, vzájomne sa informovanosť a spolupracovať pri príprave a realizácii projektov spolufinancovaných z externých zdrojov či recipročne sa zúčastňovať na vybraných činnostiach župy, univerzít a fakulty.

Autor: (ts-ttsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.11.2018
Jozef Viskupič diskutoval so študentmi SŠ o hrozbách totalitných režimov
Trnavská župa, v spolupráci s občianskym združením Living Memory, odštartovala projekt s názvom „V totalitnej spoločnosti svoje šance nezlepšíš“. Cieľom je naučiť žiakov stredných škôl rozoznávať fakty od manipulácií, poznávať praktiky totalitných režimov a hodnotu slobody.
viac
10.08.2019
Do stredných škôl trnavská župa v tomto roku investuje 4,7 mil. eur
Trnavská župa vyčlenila v roku 2019 na modernizáciu a rekonštrukciu budov stredných škôl 4,7 mil. €. Finančné prostriedky smerujú na rekonštrukcie internátov, telocviční, modernizácie učební, opravy fasád, kotolní, sociálnych zariadení a pod.
viac
05.12.2019
730 dní trnavskej župy
Za prvé dva roky sa trnavskej župe podarilo znížiť zadĺženie kraja o 9%, opraviť viac ako 40 km ciest, spustiť radikálnu obmenu zastaranej techniky na údržbu ciest, rozlietať Letisko Piešťany či prijať účinné opatrenia v oblasti sociálnych služieb, kultúry či školstva.
viac
16.10.2020
TSK podpísal memorandum o spolupráci s Včelárskym ekologickým spolkom Slovenska
Podpora environmentálnej výchovy, zlepšovanie stavu životného prostredia na území Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) a spoločná realizácia projektov je hlavným cieľom memoranda o spolupráci medzi TSK a Včelárskym ekologickým spolkom Slovenska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %