Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
09.01.2019 09:05

Trnavská župa: Organizácie cestovného ruchu budú postupovať spoločne


Zakladateľskú zmluvu pre vznik KOCR dnes podpísal trnavský župan Jozef Viskupič s oblastnými organizáciami cestovného ruchu: OOCR Rezort Piešťany, OOCR Trnava Tourism a OOCR Žitný Ostrov.


Novým impulzom pre cestovný ruch v trnavskej župe je vznik Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR). Jej úlohou bude podpora propagácie kraja, regionálnych produktov či služieb a podpora malých a stredných podnikateľov.


„Teší ma, že systémová zmena stratégie župy v podpore cestovného ruchu má ďalší konkrétny výsledok. Podarilo sa nám združiť kľúčových aktérov v cestovnom ruchu v kraji a zakladáme KOCR. Považujem to za najlepší funkčný model podpory budovania Trnavského kraja ako destinácie cestovného ruchu a zároveň ako značky kvality,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Zakladateľskú zmluvu pre vznik KOCR dnes podpísal trnavský župan Jozef Viskupič s  oblastnými organizáciami cestovného ruchu: OOCR Rezort Piešťany, OOCR Trnava Tourism a OOCR Žitný Ostrov.

Predsedom KOCR sa stal trnavský vicežupan Pavol Kalman a výkonným riaditeľom bude Jaroslav Hric, riaditeľ Odboru cestovného ruchu, podpory podnikania a životného prostredia TTSK.

Úlohou KOCR bude predovšetkým podpora propagácie kraja z pohľadu cestovného ruchu a regionálnych produktov či služieb, v ktorých sa spája nielen jedinečnosť regiónu, ale aj podpora malých a stredných podnikateľov z kraja. Začiatok roka 2019 je bohatý na výstavy a veľtrhy cestovného ruchu, kde je zabezpečená aj účasť trnavskej župy a jednotlivých OOCR.

Ako doplnil trnavský vicežupan Pavol Kalman „účasťou na veľtrhoch v rámci Slovenska, ale aj v zahraničí, chceme priblížiť potenciálnym návštevníkom náš kraj ako atraktívnu destináciu. V januári a februári sa zúčastníme na veľtrhoch v Brne, Bratislave, Budapešti, Bruseli a vo Viedni.“

Autor: (ts-ttsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.05.2020
Výstavba jedálne na ZŠ na Ulici J. Bottu by mala trvať štrnásť mesiacov
Viac ako rok po tom, ako žiaci základnej školy (ZŠ) na Ulici Jána Bottu v Trnave prišli o možnosť stravovania, začína mesto v areáli školy s výstavbou novej jedálne s kuchyňou.
viac
11.06.2020
Nová fakulta zdravotníckych vied bude sídliť v Piešťanoch
Trnavská župa poskytla Univerzite sv. Cyrila a Metoda v Trnave (UCM) priestory v bývalej budove Strednej priemyselnej škole elektrotechnickej v Piešťanoch.
viac
08.07.2022
Letný cyklobus zo Senca na Žitný ostrov začal premávať
Cyklobus Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj zážitkov, premávajúci "od vody k vode" na trase Senec - Jelka - Šamorín, Čilistov a späť začal premávať aj v tejto letnej turistickej sezóne.
viac
20.04.2023
KOCR Trnavský kraj vypraví cyklobusy do Malých Karpát aj na Žitný ostrov
Autobusy, ktoré cestujúcich odvezú i s bicyklami, už čoskoro prepoja Záhorie a Piešťany a návštevníci Thermalparku v Dunajskej Strede to vďaka nim budú mať bližšie k vodám Žitného ostrova. Informoval o tom Martin Palkovič z Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %