Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
16.07.2020 02:45

Trnavská župa pomôže piešťanským plavcom


Trnavský župan Jozef Viskupič na stretnutí s občianskymi aktivistami z OZ Bazén Piešťany.


Trnavský župan Jozef Viskupič sa stretol s občianskymi aktivistami, ktorí sa dlhodobo zasadzujú o rozvoj možností plaveckých športov v Piešťanoch.


So zástupcami občianskeho združenia Bazén Piešťany a najúspešnejšou slovenskou plavkyňou Martinou Moravcovou hovoril o prevádzke jediného pre verejnosť celoročne prístupného bazéna v Piešťanoch, ako aj o zámere výstavby novej krytej plavárne v kúpeľnom meste.

Ako uviedol trnavský župan Jozef Viskupič: „Župa pomôže plavcom a vodnopólistom v Piešťanoch. Občianskemu združeniu Bazén Piešťany poskytneme okamžitú finančnú pomoc vo výške 5 tisíc eur na prevádzku bazéna, ktorý má v nájme. Hasíme tak situáciu spôsobenú meškajúcou dotáciou od mesta Piešťany, o ktorej by mali tamojší poslanci rozhodovať až v auguste.“

OZ Bazén Piešťany aktuálne prevádzkuje jediný pre verejnosť celoročne prístupný bazén v Piešťanoch. Ten sa nachádza v Adeli Medical Center a má 25 metrov, pričom ho využíva aj vyše 400 členov klubov športového plávania a vodného póla.

Občianske združenie má navyše spracovanú štúdiu novej krytej plavárne. O umiestnení plavárne ešte nie je definitívne rozhodnuté. Ako na stretnutí vyplynulo, jej výstavba je plánovaná v blízkosti futbalového štadióna alebo v areáli Strednej odbornej školy záhradníckej v Piešťanoch. Druhú uvedenú možnosť župan pripustil v kontexte prebiehajúcej diskusie o ozdravovaní siete škôl a školských zariadení, v rámci ktorej je plánované spojenie záhradníckej školy s SOŠ rozvoja vidieka v Rakoviciach.

„Dnes prirodzene počítame so zachovaním botanickej záhrady, ovocného sadu či rozária. Viem si však predstaviť aj takúto alternatívu umiestnenia novej krytej plavárne. Tá by mala niesť meno Martiny Moravcovej, bezpochyby najväčšej hviezdy piešťanských plaveckých športov,“ doplnil J. Viskupič.

Autor: (ttsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.01.2017
Tvrdošín chce postaviť novú plaváreň za 2,5 milióna eur
Obyvatelia hornej Oravy musia po zatvorení krytej plavárne v Nižnej už viac ako tri roky dochádzať za plaveckým bazénom desiatky kilometrov až do Dolného Kubína. Tvrdošínska samospráva by tento stav chcela zvrátiť, v meste plánuje postaviť úplne novú.
viac
10.09.2020
Trnavský kraj poskytne finančnú Prvú pomoc kultúre
Všetkých deväť žiadateľov podporí Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v rámci výzvy pre profesionálne subjekty nezriaďovanej kultúry Prvá pomoc kultúre.
viac
25.02.2022
Petržalka aj tento rok podporí veľké športové kluby
Bratislavská Petržalka podporí finančne aj tento rok najväčšie športové kluby. Desiatim najväčším klubom pôsobiacim na jej území prerozdelí viac ako 185 000 eur. Najviac vyčlení pre mládež - futbalistov, gymnastov, basketbalistov a karatistov. Dotácie schválili tento týždeň miestni poslanci.
viac
27.09.2022
Petržalka poskytne dotácie veľkým športovým klubom aj v roku 2023
Bratislavská Petržalka podporí veľké športové kluby aj v roku 2023. Žiadosti o dotácie môžu podávať do 15. novembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %