Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
30.10.2021 09:35

Trnavský kraj otvoril výzvu na podporu regionálneho rozvoja


Hrad Dobrá voda


Trnavský samosprávny kraj (TTSK) opäť podporí regionálny rozvoj sumou 500.000 eur. Žiadosti o dotácie od 3000 eur do 50.000 eur možno podať do 30. novembra 2021. Informoval o tom tlačový odbor TTSK.


„Dotáciami podporíme kvalitné nápady, ktorých uskutočnenie prispeje k zlepšeniu podmienok pre obyvateľov a návštevníkov kraja. Schému na rok 2022 sme otvorili už teraz na konci roka 2021, pretože máme záujem zrýchliť proces prideľovania dotácií a vytvoriť väčší priestor na realizáciu projektov v budúcom roku,“ uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič s tým, že o finančnú podporu môžu žiadať miestne akčné skupiny, oblastné organizácie cestovného ruchu, občianske združenia, združenia právnických osôb či neziskové organizácie. Žiadateľ musí zabezpečiť spolufinancovanie projektu z vlastných, respektíve iných zdrojov vo výške minimálne desať percent z celkových finančných nákladov projektu.       

Výzva je zacielená na podporu všeobecne prospešných služieb alebo verejnoprospešných projektov, či podnikania a zamestnanosti na území TTSK. Zameraná je aj na rozvoj cestovného ruchu, na zvyšovanie atraktivity národných kultúrnych a prírodných pamiatok, na vývoj a realizáciu aplikácií v oblasti zlepšenia kvality života v regiónoch.       

„V rámci predchádzajúcej výzvy sa realizovalo 19 projektov, ktoré uspeli v konkurencii 112 žiadostí. Jedným z nich je aj obnova vstupu do baziliky v Šaštíne-Strážach, zrealizovaný bol aj projekt rekonštrukcie výpadovej brány na hrade Dobrá Voda a vybudovanie altánku pre návštevníkov v jeho blízkosti. V kaštieli Esterházyovcov v Tomášikove boli s našou finančnou pomocou vybudované pamätné priestory,“ uviedol príklady zrealizovaných nápadov Viskupič.       

Elektronický formulár so žiadosťou o dotáciu je zverejnený na webovej stránke TTSK. O pridelení dotácie žiadateľom rozhodne krajské zastupiteľstvo začiatkom budúceho roka na návrh hodnotiacej komisie. Úspešné projekty sa budú realizovať počas roka 2022.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.03.2020
TTSK vyčlenil na podporu regionálneho rozvoja 500 000 eur
Trnavský samosprávny kraj pripravil aj v roku 2020 dotačnú výzvu na podporu regionálneho rozvoja so zameraním predovšetkým na rozvoj a zatraktívnenie cestovného ruchu.
viac
08.10.2020
Na projekty regionálneho rozvoja vyčlenil kraj pol milióna eur
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) vyčlenil na podporu regionálneho rozvoja v nasledujúcom roku pol milióna eur. Podávať žiadosti je možné elektronicky do 30. novembra.
viac
24.11.2020
Na prihlásenie sa do výzvy na podporu regionálneho rozvoja ostáva týždeň
Na prihlásenie sa do výzvy trnavskej župy na podávanie žiadostí o podporu regionálneho rozvoja v roku 2021 ostáva už len týždeň.
viac
11.03.2023
TTSK podporí regionálny rozvoj a turizmus, vyčlenil na to pol milióna eur
Dotačnú výzvu na podporu regionálneho rozvoja a turizmu otvoril Trnavský samosprávny kraj (TTSK) na jeho území. Medzi miestne akčné skupiny či občianske združenia rozdelí financie v objeme 500.000 eur. TASR o tom informoval odbor komunikácie TTSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %