Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
11.10.2017 01:22

Trnavský rínek ponúkne pestrú paletu slovenských výrobkov


Šikmé lúče októbrového slnka majú zvláštnu moc: zlátia jesenné lístie aj naše vlasy a pomáhajú dotvoriť nevšednú atmosféru Trnavského rínku na jednej z najkrajších ulíc historickej Trnavy.


Po krásnom horúcom lete sa môžeme tešiť na farebný jesenný Trnavský rínek. Uskutoční sa v sobotu 14. októbra od 9. do 17. hodiny v najkrajšej časti Trnavy – na Kapitulskej ulici a Námestí sv. Mikuláša.


Na jesennom rínku sa predstaví vyše sto predajcov lokálnych slovenských produktov a výrobkov. A bude z čoho vyberať. Podľa slov spoluorganizátorky rínku Mirky Hlinčíkovej záujem o Trnavský rínek medzi predajcami a predajkyňami z celého Slovenska stále stúpa: „Cez náš online prihlasovací systém sme prijali 215 prihlášok, čo je zatiaľ najvyšší počet, odkedy trh organizujeme. Keďže Trnavský rínek poskytuje obmedzenú kapacitu predajných miest, o to ťažšie bolo naše rozhodovanie. Veríme však, že sa nám podarilo vybrať pestrú paletu osvedčených, ale aj nových predajcov.“

Veľkým lákadlom bude gastro zóna, kde si budete môcť pochutnať na kvalitnom „pouličnom“ jedle. „Novinkou budú skvelé hot-dogy s bohatou oblohou a hranolkami, chuťovo vyvážené mäsové aj vegetariánske hamburgery z kvalitných surovín, remeselné pivá, ale aj sladké klasiky ako šporheltové dolky a famózne zákusky. Nebude chýbať skvelá káva, vína od miestnych vinárov, horúca čokoláda so šľahačkou či chailatte,“ vymenúva Júlia Č. Oravcová.

Organizátorom sa veľmi osvedčilo vytvorenie posedenia so stolmi a lavičkami na Námestí sv. Mikuláša. Aj tentoraz si tam budete môcť pohodlne vychutnať všetky dobroty.

„Na októbrový rínek sme sa snažili pripraviť zaujímavý program pre všetky vekové kategórie návštevníkov,“ hovorí Matúš Hlinčík, ktorý má na starosti kultúrny program. Deti sa už teraz môžu tešiť na bábkové divadielka, „vyjašia“ sa na hudobnom vystúpení Pánka a počas celého dňa sa môžu zabaviť aj v kreatívnych dielničkách v parku.„Náš obľúbený zeleninár prinesie na rínek množstvo oranžových tekvíc, takže si deti môžu vyrobiť a odniesť domov vlastné tekvicové strašidielko,“ dopĺňa Matúš Hlinčík.

Návštevníkov rínku hudobne poteší príjemná muzika v štýle 30. rokov v podaní tria Chick2Chick, brnenská pouličná kapela Urband a electro-swing trnavskej kapely White Melon.

„Trnavský rínek vždy pripravujeme niekoľko mesiacov dopredu a veríme, že aj ten štrnásty sa nám spoločnými silami vydarí a spoločne vytvoríme príjemnú oddychovú atmosféru.“

Trnavský rínek organizuje nezisková organizácia Bronco v spolupráci s mestom Trnava.

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.07.2016
Devín bude v sobotu ríbezľový
Na sobotňajšom podujatí sa bude prezentovať samotná ríbezľa ako aj rôzne výrobky z tohto ovocia.
viac
14.06.2017
Mesto sa vráti do čias Liptovskej stolice
Slávni župani, obyvateľstvo v dobových kostýmoch a dianie v Liptovskej župe spred 340. rokov zaplaví ulice Liptovského Mikuláša počas blížiacich sa Stoličných dní.
viac
31.07.2017
Stropkov sa chystá na 23. obnovený jarmok
Stropkovčanov a návštevníkov mesta čaká pestrý týždeň, ktorý cez víkend vyvrcholí 23. ročníkom obnoveného jarmoku. Mesto ožije v rámci sprievodných podujatí kultúrou, umením, športom a pripomína si aj históriu regiónu.
viac
13.10.2023
Lákadlom soboty v Trnave bude Trnavský rínek
Viac ako 135 lokálnych výrobcov a remeselníkov sa chystá v sobotu (14. 10.) na Trnavský rínek, ktorý sa bude konať v historickom centre Trnavy na Kapitulskej ulici a Námestí sv. Mikuláša. Tento rok podujatie oslavuje svoju desaťročnicu, pripravený je aj tradične bohatý sprievodný program.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %