Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
07.02.2019 06:10

Trnavský župan sa stretol so starostami miest a obcí okresu Hlohovec


Ilustračná snímka zo stretnutia


Jozef Viskupič predstavil zámery, ktoré TTSK plánuje v regióne realizovať v roku 2019. Témou stretnutia boli aj ďalšie formy spolupráce medzi župou a samosprávami ako základným predpokladom pre rozvoj celého regiónu.


Vedenie trnavskej župy pokračuje v stretnutiach so starostami miest a obcí samosprávneho kraja. Jozef Viskupič 5. februára rokoval so zástupcami miestnych samospráv okresu Hlohovec. „Župa chce viesť dialóg s miestnou samosprávou tak, aby trnavský kraj fungoval ako kompaktný celok a spoločne sme mohli zlepšovať život našich obyvateľov. Som rád, že sa pravidelne stretávame na tejto platforme v jednotlivých okresoch. Dnes sme sa rozprávali o hlavných problémoch, ktoré trápia okres Hlohovec,“ povedal trnavský župan J. Viskupič.

Vedenie trnavskej župy predstavilo primátorom a starostom zámery, ktoré bude v okrese Hlohovec realizovať v roku 2019 a sú finančne kryté aj v rozpočte kraja. Z významných investícii je potrebné spomenúť 290-tisíc eur určených na rekonštrukciu cesty a prípravu technicko-ekonomickej štúdie pre riešenie zložitej dopravnej situácie v meste Hlohovec, projekt Vážskej cyklomagistrály, ktorý by mal byť realizovaný z prostriedkov fondov EÚ, či investície do sociálnych služieb, škôl, kultúrnych zariadení a pod. Aktuálnou témou pre samosprávy je aj opatrenie „obedy zadarmo“ pre žiakov základných škôl, ktoré spôsobuje mestám a obciam problémy, a to tak technické, ako aj personálne. Samosprávy majú tiež problémy s čerpaním eurofondových prostriedkov, a to hlavne pre zložitú administratívu a byrokratickú záťaž.

„Pre okres Hlohovec plánujeme tento rok investície v hodnote viac ako 2 milióny eur. Už sme začali s riešením zložitej dopravnej situácie v meste Hlohovec, podali sme eurofondový projekt Vážskej cyklomagistrály a máme pripravené investície do škôl, sociálnych služieb či kultúry. V maximálnej miere budeme tiež nápomocní našim samosprávam pri riešení ich každodenných problémov,“ doplnil J. Viskupič.

 

Autor: (ttsk-jv)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.11.2018
Jozef Viskupič diskutoval so študentmi SŠ o hrozbách totalitných režimov
Trnavská župa, v spolupráci s občianskym združením Living Memory, odštartovala projekt s názvom „V totalitnej spoločnosti svoje šance nezlepšíš“. Cieľom je naučiť žiakov stredných škôl rozoznávať fakty od manipulácií, poznávať praktiky totalitných režimov a hodnotu slobody.
viac
20.02.2019
Župan sa stretol s primátormi a starostami zo senického okresu
Župan Jozef Viskupič pokračuje v pravidelných stretnutiach so zástupcami miest a obcí kraja. Stretnutie so starostami okresu Senica sa konalo už po druhý krát, prvé stretnutie sa uskutočnilo už v januári 2018.
viac
05.12.2019
730 dní trnavskej župy
Za prvé dva roky sa trnavskej župe podarilo znížiť zadĺženie kraja o 9%, opraviť viac ako 40 km ciest, spustiť radikálnu obmenu zastaranej techniky na údržbu ciest, rozlietať Letisko Piešťany či prijať účinné opatrenia v oblasti sociálnych služieb, kultúry či školstva.
viac
01.10.2022
Historické dopravné stavby Bratislavskej župy predurčili ráz miest a obcí
BSK v spolupráci s AINova, Pamiatkovým úradom SR, KPÚ Bratislava, Mestským ústavom ochrany pamiatok, Železničným múzeom a Slovenským technickým múzeom zorganizoval už 13. ročník konferencie venovanej kultúrnemu dedičstvu a pamiatkam kraja. Tohtoročnou témou konferencie bola doprava.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %