Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
13.03.2020 09:00

TSK hľadá ľudí na zabezpečenie projektov na transformáciu hornej Nitry


Ilustračná snímka: (tasr).


Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) vyhlásil výberové konanie na obsadenie 22 pracovných miest v súvislosti s transformáciou hornej Nitry po útlme baníctva. Projekty budú smerovať na pomoc baníkom, ktorí prídu o zamestnanie, ale aj ľuďom, ktorí majú nápady na projekty transformácie regiónu.


„Štrnásť pracovných miest súvisí s projektom Podpora zamestnateľnosti v regióne horná Nitra. Hlavným cieľom projektu je zmierniť dosahy ukončenia činnosti Hornonitrianskych baní Prievidza (HBP) na jednotlivých zamestnancov a vytvoriť podmienky na čo najplynulejší prechod zamestnancov z útlmového odvetvia ťažby hnedého uhlia do nového zamestnania,” informovala o tom ďalej Jana Paulínyová, hovorkyňa mesta Handlová, ktoré je jedným z partnerov projektu.

Zamestnanci, ktorí v dôsledku ukončenia ťažby hnedého uhlia prídu o zamestnanie a stratia možnosť pracovať vo svojej profesii, budú podľa nej podporení prostredníctvom cielenej pomoci zameranej na zvyšovanie kvalifikácie, rekvalifikácie, rozvoj osobných kompetencií a mäkkých zručností. „Zvýši sa tak ich adaptabilita na nové podmienky, zvýšia sa ich šance na plynulý prechod do nového zamestnania či k podnikaniu, a tým bude mať projekt pozitívny dosah aj na zamestnanosť v regióne,” ozrejmila.

Žiadateľom o podporu národného projektu je TSK, partnermi sú HBP a mestá Handlová, Prievidza a Nováky. „Hlavným cieľom miest je uľahčenie prechodu do novej etapy života komunity počas útlmu a ukončovania činnosti uhoľného priemyslu v regióne,” doplnila Paulínyová.

V rámci projektu budú podľa nej v mestách vytvorené kontaktné centrá. „Hlavnou činnosťou kontaktných centier bude najmä poradenstvo a konzultačná činnosť pre najbližšie okolie zamestnancov HBP, ktorí prídu o zamestnanie, s cieľom eliminácie krízových situácií,” vysvetlila.

Detašované pracovisko na pomoc potenciálnym realizátorom projektov transformácie by malo vzniknúť vďaka ďalšiemu projektu Lepší Trenčiansky kraj. „Osem zamestnancov bude dennodenne komunikovať s ľuďmi v regióne a poskytovať poradenstvo pri spracovaní projektov i hľadaní optimálnych zdrojov financovania. Kraj preto vyhlásil výberové konania na pozíciu hlavný manažér implementačnej jednotky horná Nitra a sedem miest projektový manažér implementačnej jednotky horná Nitra,” dodala hovorkyňa mesta.

Všetky informácie o výberových konaniach záujemcovia nájdu na webovej stránke TSK v sekcii Úradná tabuľa - Výberové konania.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.10.2018
Na tvorbe Akčného plánu transformácie regiónu horná Nitra pracuje tím expertov
Na pôde Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja v Trenčíne sa v stredu 17. októbra 2018 stretli členovia Pracovnej skupiny pre prípravu a implementáciu Akčného plánu transformácie regiónu horná Nitra, zástupcovia Slovenskej akadémie vied a ďalších zainteresovaných strán.
viac
04.07.2019
Trenčianska župa rokovala so ŽSR, investície by mali pomôcť regiónom
Modernizácia železničných tratí v rámci Trenčianskeho kraja bola nosnou témou pracovného stretnutia zástupcov Trenčianskej župy a Železníc Slovenskej republiky (ŽSR).
viac
15.01.2021
Na budovanie ďalších úsekov cyklotrás chce župa využiť eurofondy
Výstavbu dvoch nových samostatných úsekov cyklotrás má župa v pláne financovať vďaka nenávratným finančným príspevkom (NFP), o ktoré sa bude uchádzať v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
22.04.2024
Cestovný ruch na hornej Nitre zastreší nové regionálne turistické centrum
Oblastná organizácia cestovného ruchu región horná Nitra - Bojnice (OOCR RHNB) ho otvorila v sobotu v priestoroch na Hurbanovom námestí v Bojniciach počas otvorenia letnej turistickej sezóny na hornej Nitre.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %