Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
13.03.2020 09:00

TSK hľadá ľudí na zabezpečenie projektov na transformáciu hornej Nitry


Ilustračná snímka: (tasr).


Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) vyhlásil výberové konanie na obsadenie 22 pracovných miest v súvislosti s transformáciou hornej Nitry po útlme baníctva. Projekty budú smerovať na pomoc baníkom, ktorí prídu o zamestnanie, ale aj ľuďom, ktorí majú nápady na projekty transformácie regiónu.


„Štrnásť pracovných miest súvisí s projektom Podpora zamestnateľnosti v regióne horná Nitra. Hlavným cieľom projektu je zmierniť dosahy ukončenia činnosti Hornonitrianskych baní Prievidza (HBP) na jednotlivých zamestnancov a vytvoriť podmienky na čo najplynulejší prechod zamestnancov z útlmového odvetvia ťažby hnedého uhlia do nového zamestnania,” informovala o tom ďalej Jana Paulínyová, hovorkyňa mesta Handlová, ktoré je jedným z partnerov projektu.

Zamestnanci, ktorí v dôsledku ukončenia ťažby hnedého uhlia prídu o zamestnanie a stratia možnosť pracovať vo svojej profesii, budú podľa nej podporení prostredníctvom cielenej pomoci zameranej na zvyšovanie kvalifikácie, rekvalifikácie, rozvoj osobných kompetencií a mäkkých zručností. „Zvýši sa tak ich adaptabilita na nové podmienky, zvýšia sa ich šance na plynulý prechod do nového zamestnania či k podnikaniu, a tým bude mať projekt pozitívny dosah aj na zamestnanosť v regióne,” ozrejmila.

Žiadateľom o podporu národného projektu je TSK, partnermi sú HBP a mestá Handlová, Prievidza a Nováky. „Hlavným cieľom miest je uľahčenie prechodu do novej etapy života komunity počas útlmu a ukončovania činnosti uhoľného priemyslu v regióne,” doplnila Paulínyová.

V rámci projektu budú podľa nej v mestách vytvorené kontaktné centrá. „Hlavnou činnosťou kontaktných centier bude najmä poradenstvo a konzultačná činnosť pre najbližšie okolie zamestnancov HBP, ktorí prídu o zamestnanie, s cieľom eliminácie krízových situácií,” vysvetlila.

Detašované pracovisko na pomoc potenciálnym realizátorom projektov transformácie by malo vzniknúť vďaka ďalšiemu projektu Lepší Trenčiansky kraj. „Osem zamestnancov bude dennodenne komunikovať s ľuďmi v regióne a poskytovať poradenstvo pri spracovaní projektov i hľadaní optimálnych zdrojov financovania. Kraj preto vyhlásil výberové konania na pozíciu hlavný manažér implementačnej jednotky horná Nitra a sedem miest projektový manažér implementačnej jednotky horná Nitra,” dodala hovorkyňa mesta.

Všetky informácie o výberových konaniach záujemcovia nájdu na webovej stránke TSK v sekcii Úradná tabuľa - Výberové konania.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.09.2017
Nitra pripravuje kreatívne centrum za vyše 20 miliónov eur
Do konca tohto roka chce mať radnica vypracovaný projektový zámer výstavby nového kreatívneho centra, ktoré má vyrásť v bývalých kasárňach pod Zoborom a v niekdajšom kine Lipa. Celové náklady na zriadenie centra dosiahnu sumu viac ako 20 miliónov eur.
viac
18.10.2018
Na tvorbe Akčného plánu transformácie regiónu horná Nitra pracuje tím expertov
Na pôde Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja v Trenčíne sa v stredu 17. októbra 2018 stretli členovia Pracovnej skupiny pre prípravu a implementáciu Akčného plánu transformácie regiónu horná Nitra, zástupcovia Slovenskej akadémie vied a ďalších zainteresovaných strán.
viac
04.07.2019
Trenčianska župa rokovala so ŽSR, investície by mali pomôcť regiónom
Modernizácia železničných tratí v rámci Trenčianskeho kraja bola nosnou témou pracovného stretnutia zástupcov Trenčianskej župy a Železníc Slovenskej republiky (ŽSR).
viac
15.01.2021
Na budovanie ďalších úsekov cyklotrás chce župa využiť eurofondy
Výstavbu dvoch nových samostatných úsekov cyklotrás má župa v pláne financovať vďaka nenávratným finančným príspevkom (NFP), o ktoré sa bude uchádzať v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %