Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
02.08.2023 03:20

TSK podporí tento rok 54 environmentálnych projektov celkovou sumou 102 000 eur


Snímka zdroj: (TSK).


V rámci environmentálneho grantového programu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Zelené oči podporí kraj v tomto roku 54 projektov celkovou sumou asi 102 000 eur. Informovala o tom administrátorka programu Andrea Molnárová.


V rámci troch hodnotiacich kôl predložili subjekty stovku projektov, realizovať sa bude viac ako polovica z nich. Z oblasti priamych aktivít sa realizácie dočká 38 projektov, ďalších 16 bude zameraných na šírenie osvety. O priame aktivity bol väčší záujem najmä zo strany škôl a miest a obcí, osvetové aktivity budú aj tentokrát doménou najmä základných a materských škôl a občianskych združení.

"Najviac schválených projektov je z okresov Trenčín, Považská Bystrica a Prievidza. Vďaka Zeleným očiam pribudnú v kraji tri dažďové záhrady, zveľadia sa verejné priestranstvá a školy si zlepšia infraštruktúru pre environmentálnu výchovu. Mnoho projektov sa venuje vzdelávacím aktivitám nielen pre žiakov a študentov, ale vzdelávať sa budú aj pedagógovia a zástupcovia samospráv," uviedla Molnárová.

Na predloženie ďalších zelených projektov bude podľa nej opäť priestor v januári 2024. "Vzhľadom na zvýšený záujem odporúčame žiadosti o grant podať hneď v januári a pred podaním žiadosť radšej konzultovať s poskytovateľom dotácie," dodala Molnárová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.07.2017
V programe Zelené oči možno požiadať o grant do konca augusta
Obce a nimi zriadené rozpočtové a príspevkové organizácie, ale aj podnikatelia s projektom s verejnoprospešným účelom môžu poslednýkrát v tomto roku využiť možnosť získať grant v maximálnej výške 2000 eur z grantového programu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).
viac
22.10.2019
V rámci grantového programu Zelené oči podporil kraj tento rok 59 projektov
Takmer 60 projektov podporí v tomto roku Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) v rámci environmentálneho grantového programu Zelené oči. Úspešní žiadatelia ich musia zrealizovať do konca roka.
viac
24.01.2022
Žiadať o grant na enviroprojekty je možné on-line
Od nového roka sa žiadosti o grant v rámci dotačnej schémy Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) s názvom Zelené oči podávajú elektronicky, slúži na to on-line formulár, ktorý je sprístupnený na webe kraja.
viac
09.02.2023
V rámci programu Zelené oči podporil TSK 44 projektov celkovou sumou 77 000 eur
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) podporil v minulom roku v rámci environmentálneho grantu Zelené oči 44 projektov celkovou sumou takmer 77 000 eur. Informovala o tom administrátorka programu Zelené oči Andrea Molnárová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %