Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
01.02.2023 07:45

TSK spustil petíciu za preradenie dvoch nemocníc v kraji do vyššej úrovne


Nemocnica s poliklinikou Myjava.


Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) nesúhlasí s pripravovanou kategorizáciou nemocníc z dielne rezortu zdravotníctva a žiada zaradiť Nemocnicu s poliklinikou (NsP) Myjava a Nemocnicu na okraji mesta v Partizánskom do druhej úrovne.


Výzvu ministerstvu schválilo na svojom zasadnutí v pondelok (30. 1.) Zastupiteľstvo TSK, kraj spustil petíciu za preradenie nemocníc z plánovaného prvého do vyššieho druhého stupňa.

Podľa predsedu TSK Jaroslava Bašku súčasným návrhom zaradenia oboch nemocníc dôjde k zníženiu poskytovania zdravotnej starostlivosti v kraji. V prípade NsP v Myjave nebude podľa neho vzhľadom na geografické podmienky zabezpečená časová dostupnosť do nemocnice druhého a vyššieho stupňa do 30 minút. V prípade ponechania v prvej kategórii hrozí tiež rušenie oddelení.

"Porovnávať nemocnice v Myjave a v Partizánskom napríklad s nemocnicami v Bánovciach či v Handlovej nie je korektné. Nemocnice v Myjave a v Partizánskom majú osem oddelení a fungujúce anestéziologicko-resuscitačné oddelenie. Myjavská nemocnica má úplne nové oddelenie multidisciplinárnej intenzívnej starostlivosti. Nemôžeme pripustiť, aby boli hodené do jedného koša s nemocnicami prvej úrovne," zdôraznil Baška.

Okrem výzvy ministerstvu zdravotníctva zaradiť nemocnice do druhej úrovne spustil kraj petíciu za preradenie nemocníc v Myjave a v Partizánskom do vyššej úrovne. Členmi petičného výboru sú riaditelia oboch nemocníc, predsedom petičného výboru je primátor Partizánskeho a podpredseda TSK Jozef Božik.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.07.2019
Garantovaná energetická služba pomôže župe zlepšiť energetickú efektívnosť
Zvýšenie hodnoty majetku, zníženie energetickej náročnosti budov a zníženie nákladov na vopred stanovenú hodnotu. To sú piliere Garantovanej energetickej služby (GES), ktorá má za úlohu ušetriť verejným inštitúciám nemalé financie, a to bez nutnosti investície vynaloženej na rekonštrukciu budov.
viac
15.01.2021
Na budovanie ďalších úsekov cyklotrás chce župa využiť eurofondy
Výstavbu dvoch nových samostatných úsekov cyklotrás má župa v pláne financovať vďaka nenávratným finančným príspevkom (NFP), o ktoré sa bude uchádzať v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
11.04.2023
Rekonštrukcia obchvatu mesta sa začne od 12. apríla
Komplexná oprava obchvatu Myjavy na ceste II/581, ktorá je investičnou akciou Trenčianskeho samosprávneho kraja, sa podľa harmonogramu začne v stredu (12. 4.). Informoval o tom hovorca mesta Marek Hrin.
viac
24.07.2023
Cyklistický chodník v Partizánskom bude stáť viac, dokončia ho i neskôr
Cyklistický chodník, ktorý spája mestské časti Šimonovany a Malé Bielice v Partizánskom, bude drahší o takmer 200.000 eur. Jeho výstavbu dokončia neskôr. Úpravy zmluvy si vyžiadali práce navyše.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %