Streda 08.05.2024
Dnes má meniny 
Ingrida
°C
30.11.2022 03:20

TSK zrekonštruoval za 473 000 eur vstupy do troch krajských nemocníc


Ilustračná snímka.


Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) zmodernizoval za 473 000 eur vstupy do troch nemocníc vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Informovala o tom vedúca odboru investícií a vnútornej prevádzky Úradu TSK Beáta Tichá.


V krajských nemocniciach v Bojniciach, Považskej Bystrici a Myjave sa stavebné práce na obnove vstupov začali v lete. Ich cieľom bolo zrekonštruovať práve vstupy do budov či areálu nemocníc.

"Okrem samotných vstupov bolo upravené aj ich okolie. Zrekonštruovali sa prístupové chodníky, odstránil sa reklamný a informačný smog. Pribudlo aj LED osvetlenie či svetelné označenie – písmeno H. Do rekonštrukcie vstupov všetkých troch nemocníc investoval kraj zo svojho rozpočtu viac ako 473 000 eur s DPH," uviedla Tichá.

V bojnickej nemocnici sa podľa nej rekonštrukcia týkala hlavného vstupu do areálu, v najmenšej krajskej nemocnici v Myjave bola zmodernizovaná budova vrátnice a vstup. V prípade považskobystrickej nemocnice sa stavebné úpravy realizovali na hlavnom vstupe, vstupoch pri detskej poliklinike, k ortopédii, k detskej pohotovosti a na zadnom vstupe oproti dialýze.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.08.2019
V Trenčianskom kraji sa opravia cesty a mosty za rekordne vysokú sumu
V rámci súvislých opráv ciest II. a III. triedy plánuje župa zo svojho rozpočtu zrekonštruovať celkom 44 úsekov ciest, 6 mostných objektov a 2 oporné múry. Financie na ďalšie opravy ciest získal TSK z eurofondov. Koncom októbra tohto roka by tak motoristi mohli využívať časť vynovených komunikácií.
viac
06.02.2020
Župa získala právoplatné stavebné povolenie na rekonštrukciu Gastrocentra
Trenčiansky samosprávny kraj ako zriaďovateľ Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Trenčíne, ktorá prevádzkuje aj Gastrocentrum v centre krajského mesta, požiadal o nenávratný finančný príspevok na jeho komplexnú rekonštrukciu.
viac
22.07.2021
Trenčiansky samosprávny kraj začal s opravami ciest v okrese Myjava
V okrese Myjava sa začala rekonštrukcia viacerých ciest tretej triedy v správe Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK). Informoval o tom hovorca mesta Myjava Marek Hrin.
viac
27.04.2022
TSK zrekonštruuje za 2,8 milióna eur Draškovičov kaštieľ v Čachticiach
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) zrekonštruuje za 2,8 milióna eur Draškovičov kaštieľ v Čachticiach. Okrem vlastných zdrojov kraj využije aj prostriedky z finančného mechanizmu Európskeho hospodárskeho priestoru (EHP). Informoval o tom predseda TSK Jaroslav Baška.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %