Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
04.04.2022 11:40

TTSK chce po pandémii prilákať do regiónu viac turistov z Izraela


Ilustračná snímka.


Trnavský kraj zážitkov sa ako jediný zástupca Slovenska medzi účastníkmi z 57 krajín predstavil koncom marca na veľtrhu cestovného ruchu IMTM 2022 v izraelskom Tel Avive.


Počas dvoch dní ho navštívilo 26 000 ľudí. Spoločne sa v prezentačnom stánku Krajskej organizácie cestovného ruchu Trnavský kraj ako hostia predstavili zástupcovia Letiska Piešťany a Slovenských liečebných kúpeľov Piešťany. Krajská organizácia cestovného ruchu Trnavský kraj zároveň zorganizovala vlastné prezentačné podujatie pre izraelské cestovné kancelárie, touroperátorov a médiá na pôde Slovenského inštitútu v Jeruzaleme, informoval predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič.

Pred pandémiou boli izraelskí návštevníci treťou najpočetnejšou skupinou v Trnavskom kraji s podielom 7,1 percenta po návštevníkoch z Českej republiky a Nemecka. Počas pandémie v roku 2021 poklesla návštevnosť na 2,3 percenta, čo predstavuje šiestu priečku v návštevnosti kraja. „Izraelský trh je z pohľadu rozvoja našej destinácie jedným z najdôležitejších. Po uvoľnení pandemických opatrení sme sa rozhodli opäť zintenzívniť našu prácu na prezentácii kraja. Vytvorili sme bilaterálny priestor na priamu komunikáciu a užšiu spoluprácu so zástupcami cestovných kancelárií, touroperátormi a obchodnými partnermi, ktorí by mohli organizovať priame lety z Izraela na Letisko Piešťany. Chceme rozvíjať výrazný potenciál incomingového turizmu, čo je naše dlhodobé úsilie,“ potvrdil Viskupič.

Workshop Krajskej organizácie cestovného ruchu Trnavský kraj na pôde Slovenského inštitútu v Jeruzaleme bol prvým verejným podujatím v inštitúte, ktorý bude oficiálne otvorený za účasti ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivana Korčoka a izraelského premiéra Naftaliho Bennetta v apríli tohto roka. Na workshope sa podľa výkonnej riaditeľky Krajskej organizácie cestovného ruchu Trnavský kraj Agáty Mikulovej zúčastnilo do 20 zástupcov významných izraelských médií, blogerov, influencerov a zástupcov cestovných kancelárií a touroperátorov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.02.2021
J. Viskupič: Do regiónov posielame pol milióna eur
Poslanci Zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja na svojom prvom rokovaní v roku 2021 rozhodli o pridelení dotácií subjektom pôsobiacim v oblasti regionálneho rozvoja a cestovného ruchu. Pol miliónom eur bude podporených spolu 19 projektov, ktoré prispejú k zvýšeniu atraktivity územia župy.
viac
09.07.2021
Cesta k jaskyni Driny je opravená vďaka finančnej pomoci kraja
Nad rámec bežných investícií do modernizácie cestnej infraštruktúry opraví Trnavský samosprávny kraj (TTSK) viacero ciest vedúcich k turistickým cieľom.
viac
27.09.2021
K Svetovému dňu cestovného ruchu budú cyklobusy do Karpát zadarmo
Na oslavu Svetového dňa cestovného ruchu odvezie cyklobus bicyklistov aj turistov zadarmo za zážitkami do Malých Karpát.
viac
03.01.2023
Trnavský kraj sa v cestovnom ruchu nezameriava iba na domácich návštevníkov
V záujme využitia potenciálu Letiska Piešťany sústreďuje Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj svoju pozornosť aj na Blízky východ. Informoval o tom Martin Palkovič z KOCR Trnavský kraj.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %