Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
30.01.2024 12:10

TTSK obyvateľov informuje aj cez novú službu Online s Trnavským krajom


Online s Trnavským krajom


Trnavský samosprávny kraj (TTSK) spúšťa novú službu pre včasnú informovanosť obyvateľov. Na jeho webovej stránke si možno aktivovať Online s Trnavským krajom, informuje o tom odbor komunikácie TTSK.


"Záujemcovia môžu byť o novinkách z TTSK informovaní notifikáciou v reálnom čase pri každej uverejnenej tlačovej správe na webe v časti Aktuality. Používatelia si službu môžu aktivovať bezplatne v mobilných zariadeniach s operačným systémom Android, tiež vo webových prehliadačoch na laptopoch," uvádza TTSK. V začiatku je potrebné po otvorení webovej stránky www.trnavskazupa.sk kliknúť na červený zvonček v pravom dolnom rohu obrazovky.

TTSK v danej súvislosti doplnil, že ako prvý spomedzi samosprávnych celkov na Slovensku začal na svojej webovej stránke využívať technológiu hlasovej syntézy, a to v slovenskom aj maďarskom jazyku. Ide o prevod textu do reči, ktorý umožňuje multimodálny prístup k informáciám zdravotne znevýhodneným obyvateľom. Rovnako ide aj o rozšírenie prístupu k informáciám a šetrenie času pre ľudí, ktorí si aktuálne novinky chcú radšej vypočuť, ako prečítať.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.02.2021
Sme pripravení koordinovať očkovanie všetkých obyvateľov trnavskej župy
Trnavská župa je pripravená koordinovať proces očkovania na svojom území, čím ju vo štvrtok 11. februára 2021 poveril minister zdravotníctva Slovenskej republiky.
viac
16.04.2021
TTSK vybuduje prvý úsek Vážskej cyklomagistrály z eurofondov
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) uspel so žiadosťou o nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) na vybudovanie prvej zo štyroch častí Vážskej cyklomagistrály na svojom území.
viac
11.06.2021
V prvom kole župa rozdelila 300 tisíc eur z Fondu na rozvoj TTSK
Trnavská župa vyhodnotila prvé kolo premiérového ročníka výzvy na predkladanie žiadostí o podporu z Fondu na rozvoj Trnavského kraja. Z celkového objemu 450 tisíc eur, ktoré sú vyčlenené na túto výzvu, bolo v prvom kole rozdelených 300 tisíc eur.
viac
29.12.2021
V prihraničných okresoch Trnavského kraja predstavia šľachtické rody
Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj aj napriek nepriaznivej pandemickej situácii hľadala v roku 2021 spôsoby na rozširovanie možností turistiky a spoznávania regiónu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %