Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
28.11.2020 01:47

TTSK oslovil firmy s prosbou o darovanie techniky pre stredoškolákov v núdzi


Ilustračná snímka


O pomoc pre stredoškolákov zo sociálne slabšieho prostredia a darovanie potrebnej techniky na dištančné vyučovanie sa na firmy obrátil Trnavský samosprávny kraj (TTSK).


Získané informácie z piatich desiatok škôl podľa predsedu TTSK Jozefa Viskupiča totiž ukazujú, že bez vhodného počítača či jeho príslušenstva sú stále stovky žiakov. "Sociálne znevýhodnení žiaci často nevlastnia adekvátne technické vybavenie. Zvládanie školských povinností je pre nich aj za normálnych okolností mimoriadne náročné. V súčasnosti, navyše, strácajú možnosť plnohodnotne sa vzdelávať a byť v kontakte so svojimi učiteľmi a spolužiakmi. Nehovoriac o tom, že praktické obmedzenie voľného pohybu, ako aj neistota termínu, formy a trvania obnovenia prezenčného vyučovania túto situáciu ešte zhoršuje," uviedol Viskupič.       

Prieskumy zverejnené po prvej vlne pandémie navyše podľa jeho vyjadrenia potvrdili, že situácia a perspektíva súčasných študentov na trhu práce je kritická. "TTSK sa preto rozhodol zmierniť jej dôsledky prostredníctvom oslovenia firiem, ktoré zamestnávajú aj absolventov jej škôl," dodal. Ak majú spoločnosti k dispozícií laptop alebo počítač, ktorý nepotrebujú, respektíve by mohol nájsť lepšie využitie, môžu sa ozvať na pocitacepreskoly@trnava-vuc.sk.       don mia Kľúčové slová: SR-TTSK-prosba-počítače-študenti-núdza-TTX-VZI

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.10.2017
Prievidzský úrad práce zriadil odevnú banku
Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) v Prievidzi zriadil vo svojich nevyužívaných priestoroch odevnú banku. Jeho zamestnankyne tam pracujú vo voľnom čase, ich pomoc je podľa nich na rozdiel od podobných zariadení adresná a realizujú ju po celom okrese.
viac
25.03.2020
Rúška na objednávku kraja šijú firmy v regióne, pridali sa divadlá aj školy
Nedostatok ochranných rúšok sa snaží Banskobystrický samosprávny kraj kompenzovať tým, že ich výrobu objednal u firiem v regióne. Látkové rúška dobrovoľne šijú aj v niektorých divadlách a stredných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti BBSK, pomôcť im môžete látkami.
viac
27.03.2020
Trnavská župa poskytla materiálnu pomoc karanténnemu stredisku v Piešťanoch
Trnavský samosprávny kraj poskytol materiálnu pomoc pre ľudí nachádzajúcich sa v povinnej karanténe v účelovom zariadení ministerstva vnútra Signál Piešťany. Župa tiež dodala vybraným lekárom z oblasti onkológie, pneumológie, ORL a zubného lekárstva ochranné respirátory a textilné rúška.
viac
23.06.2020
Kraj zriadil fond prvej pomoci na podporu kultúry so sumou 165 000 eur
Prvá pomoc pre kultúru v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) má podobu 165 000 eur. Takouto sumou kraj podporí nezávislú kultúru i organizácie vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Informoval o tom v pondelok predseda TTSK Jozef Viskupič.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %