Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
11.03.2023 04:05

TTSK podporí regionálny rozvoj a turizmus, vyčlenil na to pol milióna eur


Ilustračná snímka (archív)


Dotačnú výzvu na podporu regionálneho rozvoja a turizmu otvoril Trnavský samosprávny kraj (TTSK) na jeho území. Medzi miestne akčné skupiny či občianske združenia rozdelí financie v objeme 500.000 eur. TASR o tom informoval odbor komunikácie TTSK.


Cieľom je podpora projektov zameraných na zvyšovanie atraktivity územia a na rozvoj cestovného ruchu v regiónoch kraja. "Opäť sme sa rozhodli vyhlásiť výzvu na predkladanie žiadostí o dotáciu v rámci podpory regionálneho rozvoja v Trnavskom kraji. Po skúsenostiach z minulých rokov som presvedčený, že podporené projekty majú zmysel. Zvyšujú kvalitu života a podporia podnikanie aj zamestnanosť," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.         

Oblasti, v ktorých môžu byť projekty úspešné, sa týkajú všeobecného rozvoja regiónov. Ide napríklad o zvyšovanie atraktivity územia rekonštrukciou národných kultúrnych pamiatok, rozvoj a budovanie infraštruktúry cestovného ruchu, nákup zariadení a materiálu pre potreby budovania a rozšírenia cestovného ruchu zameraného na zážitkovú turistiku. Rovnako aj o vývoj a realizáciu aplikácií v oblasti zlepšenia kvality života a propagáciu regionálnych produktov.         

Celková alokácia je regionálne rozdelená po okresoch, a to na základe počtu ich obyvateľov. "Oprávnenými žiadateľmi sú miestne akčné skupiny, oblastné organizácie cestovného ruchu, rôzne občianske združenia, ale aj neziskové organizácie. V tomto prípade môžu získať dotáciu v minimálnej hodnote 3000 eur a v maximálnej až do výšky 50.000 eur. Samospráva sa rozhodla znížiť mieru spolufinancovania žiadateľov, pričom ide o pokles z desať na päť percent z výšky poskytnutej dotácie," doplnil vedúci organizačného oddelenia TTSK Ján Raclavský.         

Záujemcovia môžu žiadosti predkladať elektronicky cez formulár dostupný na webovej stránke kraja. Žiadatelia majú možnosť prihlásiť svoje projekty do 24. marca s tým, že o pridelení dotácií bude krajské zastupiteľstvo rozhodovať na svojom májovom zasadnutí.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.10.2020
Na projekty regionálneho rozvoja vyčlenil kraj pol milióna eur
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) vyčlenil na podporu regionálneho rozvoja v nasledujúcom roku pol milióna eur. Podávať žiadosti je možné elektronicky do 30. novembra.
viac
24.11.2020
Na prihlásenie sa do výzvy na podporu regionálneho rozvoja ostáva týždeň
Na prihlásenie sa do výzvy trnavskej župy na podávanie žiadostí o podporu regionálneho rozvoja v roku 2021 ostáva už len týždeň.
viac
30.10.2021
Trnavský kraj otvoril výzvu na podporu regionálneho rozvoja
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) opäť podporí regionálny rozvoj sumou 500.000 eur. Žiadosti o dotácie od 3000 eur do 50.000 eur možno podať do 30. novembra 2021. Informoval o tom tlačový odbor TTSK.
viac
21.03.2023
TTSK vypísal výzvu na projekty podporujúce regionálny rozvoj a turizmus
O dotácie na projekty podporujúce regionálny rozvoj a turizmus v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) môžu uchádzači žiadať do 24. marca. Informoval o tom odbor komunikácie TTSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %