Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
17.05.2024 07:50

TTSK pripravuje investície do školstva, cyklotrás i sociálnych služieb


Na snímke predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič. Foto: TASR - Lukáš Grinaj


Trnavský samosprávny kraj (TTSK) pripravuje viaceré rozvojové zámery. Podľa predsedu TTSK Jozefa Viskupiča sa kraju darí zlepšovať finančné zdravie, čo samospráve umožňuje realizovať pripravované projekty.


Ako predseda TTSK pripomenul, k 31. marcu predstavovala výška zadlženosti kraja 28,74 percenta. "Tým sme sa dostali pod hranicu 30 percent. Postupným znižovaním dlhu a dobrým hospodárením otvárame možnosti na nové investície a modernizácie v kraji. Projekty máme pripravené, pri veľkej väčšine z nich čakáme na schválenie finančných príspevkov z európskych zdrojov," skonštatoval Viskupič.

Podľa jeho slov je aktuálne v procese hodnotenia modernizácia ťahu z Horných Orešian po začiatok Smoleníc, budovanie nabíjacej infraštruktúry pre elektromobily alebo zníženie energetickej náročnosti budov Spojenej školy Gyulu Szabóa v Dunajskej Strede. "Schválený je projekt budovania úseku Vážskej cyklomagistrály od obce Zavar po automobilku Stellantis vrátane cyklolávky ponad diaľnicu D1. S jeho realizáciou sa začne v najbližších mesiacoch," pripomenul Úrad TTSK.         

Schválené sú tiež viaceré projekty na debarierizáciu devätnástich stredných škôl, ktorých zriaďovateľom je TTSK. "Rovnako je schválené aj vybudovanie zariadenia podporovaného bývania s kompletne bezbariérovými bytovými jednotkami pre klientov Domova sociálnych služieb v Medveďove," doplnil Úrad TTSK.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.12.2017
Ušetrené peniaze kraja idú na odmeny do školstva a sociálnych služieb
Úradu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) sa podarilo v rozpočte kraja ušetriť 450 000 eur, predseda BSK Juraj Droba sa ich rozhodol prerozdeliť ako odmeny v rámci školstva a sociálnych služieb.
viac
07.04.2019
V obci Okoč budú rekonštruovať Domov sociálnych služieb z dotácie
Obec Okoč v Dunajskostredskom okrese bude môcť rekonštruovať Domov sociálnych služieb pre deti a dospelých, pretože Trnavský samosprávny kraj (TTSK) získal na tento účel dotáciu takmer štyri milióny eur z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
09.11.2021
ŽSK zmodernizoval dve centrá sociálnych služieb
Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) zmodernizoval Centrum sociálnych služieb (CSS) Horný Turiec v Turčianskych Tepliciach a CSS Letokruhy v Žiline. Investície do rekonštrukcie vykurovacích systémov a zateplenia budov dosiahli takmer 700.000 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSK Lucia Lašová.
viac
20.04.2023
Koncepcia rozvoja sociálnych služieb prešla verejným prerokovaním
Koncepcia rozvoja sociálnych služieb na území Trnavského kraja v rokoch 2023 až 2030 prešla verejným prerokovaním. Informoval o tom odbor komunikácie Trnavského samosprávneho kraja (TTSK).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %