Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
07.07.2022 02:25

TTSK prispeje na svojich obyvateľov v DSS v iných krajoch


Ilustračná snímka.


Mimoriadnu dotáciu na zmiernenie dosahov zvýšenia ceny energií a zníženie finančného príspevku poskytne Trnavský samosprávny kraj (TTSK) desiatim neverejným poskytovateľom sociálnych služieb na jeho území. Zároveň podporí ďalších 15 zariadení mimo TTSK, ktorých klientmi sú obyvatelia kraja.


"Chceme zachovať rozsah a kvalitu sociálnej starostlivosti o všetkých obyvateľov bez ohľadu na umiestnenie a zriaďovateľa zariadenia, ktorého sú klientmi. Rozhodli sme sa, že desiatim na území TTSK poskytneme mimoriadnu dotáciu v celkovej sume 219 000 eur. Celkovou sumou 100 000 eur podporíme ďalších 15 zariadení v šiestich iných krajoch. Dofinancujeme ich tak, aby sa dostali aspoň na úroveň predchádzajúceho roka," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič. Financie získajú poskytovatelia so sídlom v Banskobystrickom, Bratislavskom, Nitrianskom, Košickom, Trenčianskom a Žilinskom kraji.       

Dôvodom, prečo sa TTSK rozhodol finančne podporiť aj tieto zariadenia, je novela zákona o sociálnych službách. Podľa informácií Viskupiča spôsobila, že finančný príspevok na prevádzku niektorých zariadení sociálnych služieb na rok 2022 je výrazne nižší, u niektorých oproti predchádzajúcemu roku takmer likvidačný.

"Zástupcovia neverejných poskytovateľov na nedávnom stretnutí vyjadrili vážne obavy z negatívnych vplyvov zmeny legislatívy, ktoré môžu buď zmenšiť rozsah, respektíve znížiť kvalitu poskytovaných služieb, alebo sa premietnuť do zvýšenia úhrad klientov. Verím, že vďaka finančnej podpore bude zabezpečená maximálna starostlivosť o všetkých obyvateľov kraja odkázaných na sociálnu starostlivosť," uviedla riaditeľka odboru sociálnych vecí Úradu TTSK Blažena Flamíková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.09.2020
Trnavský kraj poskytne finančnú Prvú pomoc kultúre
Všetkých deväť žiadateľov podporí Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v rámci výzvy pre profesionálne subjekty nezriaďovanej kultúry Prvá pomoc kultúre.
viac
29.01.2021
Župa ide riešiť nedostatok lekárov, zavádza motivačný program
Trnavská župa sa v roku 2021 chystá investovať do zdravia svojich obyvateľov. V stredu 27. januára 2021 poslanci krajského zastupiteľstva schválili nové všeobecne záväzné nariadenie, na základe ktorého budú poskytované dotácie určené na prilákanie nových a mladých lekárov do kraja.
viac
04.05.2021
PSK podporil projekty v regiónoch za 1,28 milióna eur
Prvý tohtoročný balík peňazí do regiónov z krajských dotačných výziev odklepli poslanci Prešovského samosprávneho kraja v pondelok 3. mája. Podporili 478 žiadostí v celkovej hodnote 1,28 milióna eur. A to v rámci Výzvy Mikroprogram PSK.
viac
22.06.2021
PSK podporil projekty v regiónoch v celkovej sume 2,4 milióna eur
Poslanci Prešovského samosprávneho kraja (PSK) na svojom pondelkovom rokovaní schválili v rámci Výzvy pre región sumu 2,4 milióna eur. Dotácie rozdelili na zámery v štyroch programoch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %