Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
04.01.2022 10:40

TTSK rozdelí medzi obce a organizácie formou dotácií 600 000 eur


Sídlo TTSK.


Trnavský samosprávny kraj (TTSK) otvoril dve dotačné výzvy, v rámci ktorých rozdelí spolu 600 000 eur. Obce a organizácie sa môžu uchádzať o podporu aktivít v oblasti kultúry, športu, sociálnej starostlivosti, zdravotníctva a životného prostredia. Informoval o tom krajský odbor komunikácie.


Žiadosti je možné registrovať elektronicky do 4. februára 2022. "Každý oprávnený subjekt môže podať po dve žiadosti, z ktorých každú v minimálnej výške 500 eur. V tomto ročníku sme okruh podporovaných oblastí rozšírili o oblasť životného prostredia a upravili sme aj spôsob výpočtu spolufinancovania tak, aby bol výhodnejší pre žiadateľov," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Pre organizácie je vyčlenených 450 000 eur a na podporu aktivít obcí 150 000 eur. Spolufinancovanie organizácií je stanovené na 10 percent a v prípade obcí na 25 percent. O pridelení dotácií úspešným uchádzačom rozhodnú poslanci zastupiteľstva na svojom májovom zasadnutí.

O dotáciu možno žiadať na kultúrne a umelecké aktivity vrátane vydávania pôvodnej tvorby. V oblasti športu je podpora určená na rozšírenie a skvalitnenie športovej činnosti zlepšením technického stavu a vybavenia ihrísk, reprezentáciu kraja účasťou na oficiálnych športových podujatiach európskeho a svetového charakteru, či usporadúvanie športových podujatí na území kraja.

Žiadosti môžu záujemcovia posielať aj o podporu projektov zameraných na predchádzanie nárastu sociálno-patologických javov, integráciu obyvateľov so zdravotným znevýhodnením, alebo skvalitnenie života seniorov prostredníctvom sociálnej starostlivosti.

Financie budú vyčlenené aj na aktivity smerujúce k zníženiu chorobnosti, posilnenie prevencie chorôb, zavádzanie nových diagnostických metód v zdravotníctve, či na celkové zlepšenie zdravia obyvateľov kraja.

Novou kategóriou podpory je životné prostredie, v rámci ktorej je možné získať dotáciu na revitalizáciu alebo rozširovanie zelených plôch v zastavanom území, alebo zníženie znečisťovania ovzdušia a zlepšenie jeho kvality. Manuál spolu s ďalšími informáciami je dostupný na webovej stránke kraja.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.01.2021
Do dotačných výziev TTSK sa môžu organizácie a samosprávy zapojiť do 5. februára
Do 5. februára sú otvorené dve dotačné výzvy Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), v rámci ktorých je vyčlenených 600.000 eur. Organizácie a samosprávy sa môžu uchádzať o podporu aktivít v oblasti kultúry, športu, sociálnej starostlivosti a zdravotníctva z rozpočtu TTSK.
viac
05.02.2021
J. Viskupič: Do regiónov posielame pol milióna eur
Poslanci Zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja na svojom prvom rokovaní v roku 2021 rozhodli o pridelení dotácií subjektom pôsobiacim v oblasti regionálneho rozvoja a cestovného ruchu. Pol miliónom eur bude podporených spolu 19 projektov, ktoré prispejú k zvýšeniu atraktivity územia župy.
viac
03.05.2021
Kraj otvoril dotačnú výzvu, má na ňu vyčlenených 450 000 eur
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) vyhlásil výzvu na predkladanie žiadostí o podporu z Fondu na rozvoj Trnavského kraja. Informovalo o tom komunikačné oddelenie TTSK.
viac
18.12.2023
Aktivity miest, obcí a organizácií podporia dotácie vo výške 600-tis. eur
Do dvoch výziev Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) na podporu aktivít sa v termíne do 2. februára 2024 môžu prihlásiť organizácie a samosprávy. Krajský parlament na tento účel vyčlenil na svojej decembrovej schôdzi sumu 600-tis. eur. Informoval o tom komunikačný odbor TTSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %