Streda 01.05.2024
Dnes má meniny 
Sviatok práce
°C
10.01.2024 09:55

TTSK vlani vybudoval 24 kilometrov cyklotrás


Snímka zdroj: Trnavský samosprávny kraj


Päť úsekov cyklotrás v celkovej dĺžke 24,3 kilometra za 4,9 milióna eur vybudoval v roku 2023 Trnavský samosprávny kraj (TTSK). Tri úseky pribudli na Moravskej cyklomagistrále, ďalší na Vážskej cyklomagistrále a jeden realizoval v spolupráci s obcou Jaslovské Bohunice a Slovenskými elektrárňami.


Na štyri z nich čerpal nenávratné finančné príspevky z eurofondov. Informoval o tom komunikačný odbor TTSK.         

"Je to najviac za posledné roky. Budovaním cyklotrás prispievame k bezpečnejšej doprave obyvateľov do práce či školy, pričom ovplyvňujeme dopravné správanie ekologickým a udržateľným smerom. V neposlednom rade výrazne zvyšujeme potenciál cestovného ruchu v našom kraji," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.         

V roku 2024 plánujú stavať ďalšie úseky a projektovo pripravovať ďalšie cyklotrasy, na ktoré chce TTSK získať európske zdroje. "Plánujeme pokračovať napríklad s úsekom Moravskej cyklomagistrály od Adamovských jazier v blízkosti mesta Gbely po Lávku Veľkej Moravy, ako aj úsekom Vážskej cyklomagistrály popri rieke Váh až po Hlohovec," doplnil. Za celoročné aktivity obhájil TTSK prvenstvo v národnej súťaži o Cenu Európskeho týždňa mobility 2023 v kategórii aktívnych samosprávnych krajov.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.04.2021
Župa vybudovala cyklotrasu medzi kompou Kyselica a obcou Báč
V utorok 27. apríla 2021 sa uskutočnila záverečná konferencia projektu „SacraVelo – Sieť cezhraničných pútnických cyklotrás v okolí Dunaja“, ktorý bol realizovaný v rámci Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Maďarsko a spolufinancovaný z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.
viac
11.05.2022
TTSK vypracoval štúdiu rozvoja cyklistickej dopravy
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) vypracoval štúdiu rozvoja cyklistickej dopravy na svojom území a v spolupráci s občianskymi združeniami aktualizoval stratégiu rozvoja cyklotrás a cyklodopravy na roky 2018 až 2023.
viac
20.09.2022
TTSK podporí projekty nových cyklotrás pri Trnave a Dunajskom Klátove
Prvú etapu cyklistického prepojenia obcí Bohdanovce nad Trnavou a Špačince i dobudovanie cyklotrasy popri Klátovskom ramene Malého Dunaja bude spolufinancovať Trnavský samosprávny kraj (TTSK).
viac
28.10.2022
Kraj označí 160 km nových cyklotrás, na ďalších 125 km obnoví značenie
V Trnavskom kraji vzniklo 160 kilometrov (km) novopovolených cykloturistických trás. Zároveň sa obnoví existujúce cykloturistické značenie na 125 kilometroch. Informoval o tom odbor komunikácie Trnavského samosprávneho kraja (TTSK).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %