Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
14.06.2022 01:30

TTSK vyhlásil grantovú výzvu na spolufinancovanie projektov


Ilustračná snímka.


Na projekty zamerané na vybudovanie cyklistickej infraštruktúry v extravilánoch obcí, ktoré sú spolufinancované aj z eurofondov, vyhlásil Trnavský samosprávny kraj (TTSK) výzvu na predkladanie žiadostí o grant z Fondu na rozvoj Trnavského kraja.


O spolufinancovanie sa môžu uchádzať obce a združenia obcí na území kraja, ktoré majú schválené projekty v zmysle vybraných výziev Integrovaného regionálneho operačného programu na zvýšenie atraktivity a prepravnej kapacity nemotorovej dopravy. Prostriedky sú určené na úhradu oprávnených nákladov súvisiacich s realizáciou projektov, ktoré vznikli medzi januárom a novembrom tohto roka.

Samosprávny kraj vyčlenil na výzvu 200 000 eur. O dotáciu je možné sa uchádzať do 30. júna. "Žiadosti vyhodnotíme a výsledky oznámime v priebehu augusta. Na výstavbu prepojení obcí a miest sa budeme zameriavať aj v budúcnosti. Závery Štúdie rozvoja cyklistickej dopravy v Trnavskom kraji smerujú ku koncentrácii výstavby cyklistickej infraštruktúry v blízkosti sídiel. Práve tam má rozvoj nemotorového a ekologického spôsobu dopravy najväčší ekonomický a najmä spoločenský úžitok," uviedla cyklokoordinátorka Trnavského kraja Silvia Szokolová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.01.2022
TTSK rozdelí medzi obce a organizácie formou dotácií 600 000 eur
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) otvoril dve dotačné výzvy, v rámci ktorých rozdelí spolu 600 000 eur. Obce a organizácie sa môžu uchádzať o podporu aktivít v oblasti kultúry, športu, sociálnej starostlivosti, zdravotníctva a životného prostredia. Informoval o tom krajský odbor komunikácie.
viac
18.01.2022
Z participatívneho rozpočtu TTSK dostane podporu 54 projektov
V treťom ročníku participatívneho rozpočtu trnavskej župy, obyvateľky a obyvatelia v online hlasovaní, rozhodli o podpore 54 občianskych a komunitných projektov. Spolu bude rozdelených celkovo 250-tisíc eur, pričom nápady budú realizované už v tomto roku.
viac
29.03.2022
TTSK podporí dotáciami 491 projektov organizácií a obcí v každom okrese kraja
Sumu 600 000 eur rozdelí v rámci dvoch dotačných výziev na projekty v oblasti kultúry, športu, sociálnej starostlivosti, zdravotníctva a životného prostredia Trnavský samosprávny kraj (TTSK).
viac
07.06.2022
Nadačný fond Jaguar Land Rover spustil grantovú výzvu Naštartuj svoj kraj
Nadačný fond Jaguar Land Rover v Nadácii Pontis vyhlasuje grantovú výzvu pod názvom Naštartuj svoj kraj.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %