Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
18.04.2023 11:40

TTSK začal poskytovať služby Agentúry domácej ošetrovateľskej starostlivosti


Ilustračná snímka.


Trnavský samosprávny kraj (TTSK) začal prostredníctvom svojej spoločnosti Zdravá župa poskytovať služby Agentúry domácej ošetrovateľskej starostlivosti v kraji. Informoval o tom odbor komunikácie TTSK.


Služby sú určené čiastočne alebo úplne imobilným pacientom, ktorí potrebujú odbornú ošetrovateľskú alebo rehabilitačnú starostlivosť a nemôžu sa samostatne dostaviť na ošetrenie alebo rehabilitáciu. Záujemcovia sa môžu registrovať prostredníctvom registračného formulára na webovej stránke.

"V októbri minulého roka sa samosprávny kraj opätovne stal poskytovateľom zdravotnej starostlivosti, a to vďaka otvoreniu zdravotníckeho strediska na Študentskej ulici v Trnave. Postupne rozširujeme ponuku týchto služieb. Okrem ambulancie všeobecného lekára pre dospelých a kardiológie sme začali poskytovať služby Agentúry domácej ošetrovateľskej starostlivosti. Je určená pre chronicky chorých pacientov, ale aj pacientom pri náhlych či krátkodobých chorobách, po prepustení z hospitalizácie, po operáciách, prípadne po zákrokoch v rámci jednodňovej chirurgie, ktoré vyžadujú následnú ošetrovateľskú alebo rehabilitačnú starostlivosť," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Domáca ošetrovateľská a rehabilitačná starostlivosť sa poskytuje na návrh lekára. Ak pacient spĺňa kritériá, môže o ošetrenie požiadať cez kontaktný formulár na www.zdravazupa.sk. "Ambíciou je, aby sa starostlivosť o doliečovaných, chronicky ťažko chorých a zomierajúcich pacientov stala dostupnejšou. V tejto oblasti napredujeme a môžeme poskytovať aj tento typ ošetrovateľskej starostlivosti. Pomôžeme tak chorým, ako aj ich príbuzným," uviedla riaditeľka odboru zdravotníctva TTSK Lucia Šmidovičová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.10.2020
Poďakovanie, podpora a prosba pred víkendom
Trnavský samosprávny kraj poskytuje súčinnosť pri celoplošnom testovaní obyvateľstva na ochorenie COVID-19, ktoré je organizované predovšetkým Ministerstvom obrany SR, Ministerstvom zdravotníctva SR, okresnými úradmi a obcami a mestami.
viac
14.11.2020
Župa prináša užitočný sumár informácií o chorobe Covid-19 v tlačenej podobe
Obyvatelia trnavskej župy si v týchto dňoch nájdu v poštových schránkach tlačový materiál „Zdravá župa,“ bohatý na informácie a praktické rady ako zvládnuť pandémiu ochorenia Covid-19 vo fyzickom i duševnom zdraví.
viac
29.01.2021
Župa ide riešiť nedostatok lekárov, zavádza motivačný program
Trnavská župa sa v roku 2021 chystá investovať do zdravia svojich obyvateľov. V stredu 27. januára 2021 poslanci krajského zastupiteľstva schválili nové všeobecne záväzné nariadenie, na základe ktorého budú poskytované dotácie určené na prilákanie nových a mladých lekárov do kraja.
viac
02.12.2022
Detská pohotovosť v Trnave zostáva, jej prevádzku preberá kraj
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) sa stal prevádzkovateľom ambulantnej pohotovostnej služby pre deti a dorast v Trnave. Detská pohotovosť bude aj po 1. decembri fungovať na Starohájskej 1, je určená pacientom zo spádových oblastí Trnava a Hlohovec.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %