Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
07.07.2023 07:00

TTSK začal so stavebnými prácami ďalšieho zariadenia sociálnych služieb


Snímka zdroj: (TTSK).


Trnavský samosprávny kraj (TTSK) začal so stavbou nového objektu pri Domove sociálnych služieb (DSS) pre deti a dospelých Šoporňa – Štrkovec, ako aj obnovou existujúcich budov. Informoval o tom odbor komunikácie TTSK. Kraj zo svojho rozpočtu investuje celkovo viac ako 2,9 milióna eur.


"Cieľom je zabezpečenie kvalitného, bezpečného a dostupného prostredia pre aktuálnych aj budúcich klientov zariadení sociálnych služieb. Pri DSS pre deti a dospelých v Šoporni – Štrkovci pristavíme novú budovu, v ktorej sa bude nachádzať kuchyňa, jedáleň, izby so zázemím pre klientov, ale aj administratívna časť. Prestavbou bývalej administratívnej budovy zase vytvoríme nové chránené bývanie. V ňom budú pre klientov vytvorené podmienky pre samostatný život za pomoci asistencie," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Plánovaná doba výstavby je 18 mesiacov. Nová dvojpodlažná budova nadväzuje na jestvujúce zariadenie, na poschodí bude päť samostatných buniek s kapacitou pre 20 klientov zariadenia. V rámci starostlivosti o klientov sa bude v budove nachádzať aj terapeutická miestnosť, ošetrovňa či ambulancia.

Chránené bývanie, ktoré vznikne rekonštrukciou existujúcej administratívnej budovy, bude mať maximálnu kapacitu pre šesticu klientov. Súčasťou izieb bude kuchynka aj hygienické jadro, v budove je tiež samostatne navrhnutá prevádzka práčovne. Proces chráneného bývania bude zabezpečený odborným personálom.

Stavebné práce realizuje spoločnosť Metrostav Slovakia, ktorá vzišla z verejného obstarávania.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.01.2020
Z eurofondov zrekonštruujú vodárenský objekt v Bobrovníku
Liptovská vodárenská spoločnosť, a. s., Liptovský Mikuláš dostala rozhodnutie, že jej bol schválený nenávratný finančný príspevok.
viac
12.05.2020
TTSK vypísal výzvu na rekonštrukciu cesty v Skalici takmer za 300 000 eur
Spoločnosť Správa a údržba ciest Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), ktorá je rozpočtovou organizáciou TTSK, vypísala výzvu na predkladanie ponúk na rekonštrukciu cesty III/1131 Skalica - Zlatnícka dolina. Vyplýva to z údajov zverejnených vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).
viac
10.06.2022
TTSK získal 7,5 milióna eur na rekonštrukciu mostov v Hlohovci a Šoporni
Nenávratné finančné príspevky v celkovej výške takmer 7,5 milióna eur získal Trnavský samosprávny kraj (TTSK).
viac
06.12.2022
Nové autobusové cestovné poriadky v Trnavskom kraji nadväzujú na vlaky
Zmeny v cestovných poriadkoch v Trnavskom kraji, ktoré začnú platiť od 11. decembra, sa týkajú predovšetkým úpravy prípojov k vlakom v prestupných uzloch Trnava, Smolenice, Pezinok, Cífer, Pusté Úľany, Leopoldov, Piešťany, Senica, Kúty, Sekule a Jablonica.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %