Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
08.06.2018 11:06

Turci na fiľakovskom hrade!


Plagát - pozvánka


V dňoch 16. – 17. júna 2018 sa na hrade uskutočnia XIX. Fiľakovské hradné hry, ktoré každoročne lákajú deti i dospelých. Sobotňajšie podujatie sa aj tohto roku posúva do poludňajších a večerných hodín.


 Po otvorení brán o 15:00 hodine čaká návštevníkov bohatý kultúrny program a remeselnícky jarmok. Organizátori pre záujemcov pripravili pravú tureckú atmosféru s niekoľkými zaujímavosťami: rozprávky tisíc a jednej noci, bojové ukážky a hry, sufijskú hudba, divadelné predstavenia, interaktívne stanovištia predstavujúce východnú kultúru, remeslá a umenie, gastronomické ochutnávky, vodnú fajku, spev muezína, mobilný seráj z obdobia osmanskej kultúry, protiturecký tábor a mnoho ďalších pútavých aktivít!

V nedeľu sa v réžii OZ Fiľakovskí vlci na hrade koná „XII. Medzinárodná súťaž v historickej lukostreľbe“ o titul „Lukostrelec Novohradu“ a hodnosť „Obranca Fiľakovského hradu“, v ktorej zabojujú strelci zo Slovenska aj Maďarska v niekoľkých disciplínach. Súťažiaci sa môžu registrovať aj v deň podujatia.

Hradné múzeum vo Fiľakove a OZ Fiľakovskí vlci každého srdečne pozývajú na dvojdňové podujatie!

Podujatie sa realizuje s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín a Banskobystrického samosprávneho kraja.

Autor: (ts-msu filakovo)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.06.2016
Na fiľakovskom hrade si zmerajú sily rytieri
Posledný júnový víkend sa fiľakovský hrad prenesie do dôb dávno minulých.
viac
11.09.2017
Komentované prehliadky na fiľakovskom hrade a čitateľská beseda
Podobne ako mnohé múzejné inštitúcie a správcovia historických pamiatok, sa aj Hradné múzeum vo Fiľakove zapojilo do medzinárodnej iniciatívy „Dni európskeho kultúrneho dedičstva“ (DEKD), ktorej cieľom je posilniť povedomie o kultúrnom dedičstve našej republiky v domácom, ale i európskom kontexte.
viac
14.05.2019
Noc múzeí a galérií vo Fiľakove už po dvanásty krát
Už po dvanásty krát sa Hradné múzeum vo Fiľakove zapája do celoeurópskej iniciatívy Noc múzeí a galérií. Podujatie s bohatým programom sa uskutoční 18. mája 2019.
viac
06.11.2019
Po stopách Juraja Šucha, hrdinu protitureckých bojov
Cesta viedla od Sklabinskeho hradu až po hrad Drégeľa a symbolizovala úctu a pripomienku na túto významnú, no skoro zabudnutú osobnosť. V tomto roku uplynulo 467rokov od jeho smrti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %