Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
29.01.2020 05:05

Turčianske Teplice chcú v Horných Rakovciach vybudovať nový bytový dom


Sídlisko Horné Rakovce. Zdroj: turciansketeplice.sk


Samospráva Turčianskych Teplíc chce v tomto roku zabezpečiť nové nájomné bývanie pre svojich obyvateľov. Dom s 20 bytovými jednotkami chce postaviť v Horných Rakovciach. Vyplýva to z rozpočtu na tento rok.


Výstavbou domu chce samospráva kúpeľného mesta zabezpečiť nájomné bývanie pre mladé rodiny, informoval pred časom primátor Igor Hus. Náklady na výstavbu bytového domu odhadlo mesto na 1.045.000 eur. Investíciu chce prefinancovať zo Štátneho fondu rozvoja bývania.       

Radnica plánuje v tomto roku investovať aj do rekonštrukcie miestnych komunikácií a chodníkov, na tento účel naplánovala v rozpočte 220.000 eur či rekonštrukciu kultúrneho domu pri mestskom úrade za 250.000 eur. Rovnako chce zabezpečiť modernizáciu verejného osvetlenia, plánuje i investície do materských a základných škôl.       

Samospráva Turčianskych Teplíc plánuje hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom. Svoje celkové príjmy, ako i celkové výdavky naplánovala na 8.223.938 eur. Rozpočet odobrili mestskí poslanci na svojom rokovaní vlani v decembri.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.04.2020
Rozvody tepla na najväčšom sídlisku v Turčianskych Tepliciach modernizujú
Turčianskoteplický výrobca a dodávateľ tepla zabezpečuje modernizáciu rozvodov tepla v Horných Rakovciach. S prácami začal ešte v marci, využije na to financie z fondov Európskej únie. Informovala o tom radnica kúpeľného mesta na stránke mesta.
viac
13.05.2021
Prešovská župa podporí cyklodopravu na svojom území vo výške 820-tisíc eur
Dokončiť cyklodiaľnicu Eurovelo 11, prepojiť Vysoké Tatry so Slovenským rajom, vybudovať novú cykloturistickú trasu pútnického významu na Spiši, ale aj okruh okolo Domaše. To je len zlomok plánov Prešovského samosprávneho kraja v oblasti cyklodopravy.
viac
17.02.2022
Projekt výstavby nájomných bytov pri Terchovskej je v procese EIA
Projekt výstavby 85 nájomných bytov pri Terchovskej ulici v bratislavskom Ružinove je v procese posudzovania vplyvov na životné prostredie (EIA). Predložila ho spoločnosť Metro Bratislava, v ktorej je väčšinovým akcionárom hlavné mesto.
viac
17.01.2023
Mesto získa do majetku investície od súkromných firiem
Mesto Turčianske Teplice prevezme do svojho vlastníctva investície, ktoré vybudovali súkromné spoločnosti pri realizácii svojich zámerov. Ide o nové či rekonštruované chodníky, verejné osvetlenie i zeleň. Informoval o tom primátor Igor Hus.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %