Sobota 18.05.2024
Dnes má meniny 
Viola
°C
03.04.2023 08:25

Turisti sa so vstupenkou na Trenčiansky hrad bezplatne dostanú do ďalších múzeí


Trenčiansky hrad.


Návštevníci Trenčianskeho hradu môžu počas tohtoročnej letnej sezóny spoznať ďalšie pobočky Trenčianskeho múzea v Trenčíne za zvýhodnených podmienok.


So vstupenkou na Trenčiansky hrad majú vstup zdarma do šiestich pobočiek múzea.

Podľa Kataríny Špačkovej z oddelenia marketingu a komunikácie Trenčianskeho múzea je od 1. apríla v cene vstupenky na malý alebo veľký hradný okruh Trenčianskeho hradu zahrnutá aj návšteva Katovho domu, Kostnice, Župného domu, Podjavorinského múzea v Novom Meste nad Váhom, rodného domu Ľudovíta Štúra a Alexandra Dubčeka v Uhrovci a kúrie Ambrovec v Beckove.

"Spoločným vstupným sme sa snažili vyjsť v ústrety turistom, ktorí prichádzajú do Trenčína a okrem hradu chcú spoznať aj ďalšie zaujímavé historické miesta. Teraz tak budú môcť urobiť za zvýhodnených podmienok. Zároveň veríme, že táto iniciatíva pomôže pri rozvoji cestovného ruchu v kraji," povedal riaditeľ Trenčianskeho múzea v Trenčíne Peter Martinisko.

Platnosť vstupenky spoločné vstupné - hrad bude sedem kalendárnych dní vrátane dňa jej nákupu. Zvýhodnenú ponuku môžu turisti využívať do 31. októbra 2023, dodala Špačková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.06.2020
MK SR zrušilo bezplatný vstup do múzeí a galérií každú prvú nedeľu v mesiaci
Bezplatný vstup do múzeí a galérií v zriaďovateľskej pôsobnosti Ministerstva kultúry (MK) SR každú prvú nedeľu v mesiaci sa ruší. Rozhodol o tom rezort v súvislosti s ekonomickým dosahom pandémie nového koronavírusu.
viac
29.09.2020
Hrad Beckov navštívilo túto turistickú sezónu približne 63 000 ľudí
Tohtoročnú letnú turistickú sezónu na hrade Beckov taktiež ovplyvnila pandémia nového koronavírusu. Napriek tomu na hradnú zrúcaninu v srdci Považia zavítalo doposiaľ približne 63 000 ľudí.
viac
01.02.2023
Trenčiansky hrad prilákal v minulom roku viac ako 145 000 návštevníkov
Historické objekty Trenčianskeho múzea v Trenčíne prilákali v minulom roku 173 429 návštevníkov. Po roku 2019 je to druhý najlepší výsledok, vtedy pobočky múzea navštívilo o 2036 návštevníkov viac.
viac
03.08.2023
Na Trenčianskom hrade privítali tento rok stotisíceho návštevníka rekordne skoro
Tohtoročnou stotisícou návštevníčkou Trenčianskeho hradu sa v stredu stala Žilinčanka Jana Praznovská. Na hrad prišla s dcérou Julkou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %