Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
20.06.2022 12:35

Turistov čakajú v lete Medové výlety i tradičné vinobusy


Banner.


Ponitrie s radosťou je nová destinačná značka, ktorá bude sprevádzať turistov a návštevníkov Nitry a jej okolia. Budú ňou označené lokálne poľnohospodárske a potravinárske produkty, výnimočné remeselné a spotrebné výrobky, ubytovacie, stravovacie a doplnkové služby v cestovnom ruchu.


Ako uviedla riaditeľka Nitrianskej organizácie cestovného ruchu (NOCR) Marta Hároníková, nová destinačná značka pre ponuku zážitkov a regionálnych produktov sa viaže prevažne k letným a jesenným mesiacom. Na toto obdobie NOCR pripravila viaceré ponuky pre turistov. Tí, ktorých zaujíma včelárstvo, sa môžu vybrať na Medové výlety. "V regióne Ponitrie je niekoľko známych včelích fariem, ktoré ponúkajú omnoho viac ako len predaj prvotriednych produktov z medu," pripomenula Hároníková.

Včelia farma sa nachádza aj priamo pod Nitrianskym hradom. Jej súčasťou je aj zážitková mestská medáreň. "Okrem ponuky medov sa návštevníci môžu zapojiť do interaktívneho zábavno-náučného programu, ktorý zahŕňa pozorovanie včiel, prednášky o včelích produktoch a ochutnávky niekoľkých druhov medu. Doplnený je aj o výrobu sviečok z vosku či fotenie vo včelárskom oblečení," povedala Hároníková.

NOCR bude aj tento rok organizovať takzvané vinobusy, ktorými sa milovníci vín môžu vybrať do miestnych vinárstiev v okolí Nitry. "Vinobus záujemcov pohodlne odvezie v sobotu z nitrianskej autobusovej stanice za dobrou spoločnosťou, miestnymi špecialitami a živou hudbou. Najbližšie zamieri vinobus do vinárstva vo Veľkom Kýri, na Festival vína Čerdavin, do Mojmíroviec, Ivanky pri Nitre a do Horných Krškan," dodala Hároníková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.06.2020
Turisti môžu spoznať Nitru prostredníctvom zážitkových prehliadok
Zážitkové spoznávanie Nitry ponúknu turistom počas víkendu profesionálni sprievodcovia i miestni nadšenci. V sobotu 6. júna pripravili tri prehliadky, vďaka ktorým môžu záujemcovia spoznať rôzne podoby mesta pod Zoborom.
viac
04.08.2021
Mláďa myšiaka hôrneho odchovali vo svojom hniezde orly kráľovské
Mimoriadne nezvyčajnú situáciu v jednom z hniezd orlov kráľovských zaznamenali členovia Správy Chránenej krajinnej oblasti (CHKO) Ponitrie. Pri kontrolách hniezd orlov z dôvodu krúžkovania mláďat zistili, že orly kráľovské odchovávali vo svojom hniezde mláďa myšiaka hôrneho.
viac
16.06.2022
V najstaršom národnom parku skončila sezónna uzávera
V Tatranskom národnom parku (TANAP) sa v utorok skončila sezónna uzávera. Po 7,5-mesačnej prestávke môžu návštevníci využívať všetky značkované turistické trasy, a to vrátane priechodov cez vysokohorské sedlá a chodníkov, ktoré vedú na turisticky sprístupnené štíty.
viac
27.06.2022
Na začiatku prázdnin štartuje za zážitkami Horehronský expres
Horehronský expres, ktorý pred tromi rokmi odštartoval ako prvý v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) jazdu historických zážitkových vlakov, má naplánovanú prvú jazdu v aktuálnej sezóne v piatok 1. júla.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %