Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
09.09.2021 03:00

Týždeň dobrovoľníctva od 16. do 22. septembra 2021


Ilustračný výrez plagátu


Týždeň dobrovoľníctva 2021 sa uskutoční v dňoch 16. - 22. septembra, od štvrtka do stredy. Počas týchto dní sa môžete zapojiť do dobrovoľníckych činností, ktoré ponúkajú jednotlivé organizácie. Týždeň dobrovoľníctva prináša rôznorodé dobrovoľnícke aktivity pre širokú verejnosť na celom Slovensku.


Týždeň dobrovoľníctva 2021 sa uskutoční v dňoch 16. – 22. septembra 2021, od štvrtka do stredy. Počas týchto dní sa budete môcť zapojiť do dobrovoľníckych činností, ktoré ponúkajú jednotlivé organizácie. Pomáhať môžete pri maľovaní plota a lavičiek, sprevádzaní seniorov, príprave hier pre deti, čistení okolia, prekladoch do angličtiny, vyrábaní darčekov, doprevádzaní kapiel či distribúcií potravinovej pomoci pre ľudí v núdzi a pri ďalších rozmanitých aktivitách. 

Program Týždňa dobrovoľníctva.

Týždeň dobrovoľníctva  Slovensko sa každý rok na chvíľu mení na krajinu dobrých skutkov. 16. septembra každoročne štartuje Týždeň dobrovoľníctva, do ktorého sa počas 7 dní môže zapojiť každý. Po jeho skončení, 22. septembra, získavame už niekoľko rokov dôkaz, že Slováci sú solidárni, majú úprimnú chuť pomáhať a zaujímajú sa o svoje okolie. Dôkazy dobra tak môžeme vďaka Týždňu dobrovoľníctva vidieť na celom Slovensku.

Týždeň dobrovoľníctva organizujú naprieč Slovenskom jednotlivé krajské dobrovoľnícke centrá: Bratislavské dobrovoľnícke centrum, Centrum dobrovoľníctva Banská Bystrica, Nitrianske centrum dobrovoľníctva, Prešovské dobrovoľnícke centrum, Trenčianske dobrovoľnícke centrum a Žilinské dobrovoľnícke centrum. Je určený všetkým, ktorí by radi venovali svoj čas pomoci iným. Počas Týždňa dobrovoľníctva sa dobrovoľníci zoznámia s novými ľuďmi a zostane v nich dobrý pocit z toho, že pomohli tým, ktorí to potrebujú.

Bližšie informácie sa dočítate TU

Autor: Zdroj: tyzdendobrovolnictva.sk


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.07.2021
V okolí Stropkova i Dukly chystajú prvý ultramaratón na severovýchode SR
Posledný septembrový víkend chystajú bežci zo Stropkova jedinečné podujatie, prvé svojho druhu v regióne pod Duklou – ultramaratón Rusínska stovka.
viac
03.09.2021
Horný Šariš má prvé tri certifikované produkty
Prvú septembrovú nedeľu (5. 9.) pribudnú medzi certifikované slovenské regionálne značky prvé tri produkty s označením regionálny produkt Horný Šariš. Sú to jedľový medovicový med, prírodné mydlá s bylinkami a Dukelský beh mieru.
viac
14.10.2021
Druhý ročník projektu ELoGE Slovensko
Registrácia samospráv na získanie Európskej značky excelentnosti dobrej správy vecí verejných pre rok 2021 spustená.
viac
10.11.2021
RÚVZ BB sa zapája do Európskeho týždňa boja proti drogám
V roku 1998 v Grécku Európska komisia prvýkrát vyhlásila Európsky týždeň boja proti drogám, ktorý si každoročne pripomínajú všetky členské štáty EÚ. Aj preto sa vždy 3. novembrový týždeň nesie v duchu boja proti drogám.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %