Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
16.04.2021 03:15

Uchádzačom o značku kvality ostáva mesiac na podanie žiadosti


Snímka zdroj: (horehronie.sk).


Oblastná organizácia cestovného ruchu – Región Horehronie, ktorá je koordinátorom regionálnej značky na Horehroní, spustila v marci v poradí už 3. výzvu k predkladaniu žiadostí o udelenie práv na používanie značky kvality „Regionálny produkt HOREHRONIE“.


Možnosť uchádzať sa o ňu majú regionálni výrobcovia a poskytovatelia služieb, ktorí splnia certifikačné kritériá. Výzva je oficiálne otvorená do 16. mája 2021. 

Cieľom regionálnej značky je podporiť kvalitné regionálne produkty a služby, ktoré reprezentujú región, jeho tradície, kultúru, prírodné bohatstvo a v neposlednom rade šikovnosť miestnych podnikateľov či remeselníkov. Regionálna značka je pridanou hodnotou pre samotných výrobcov či poskytovateľov služieb a zároveň indikátorom kvality pre spotrebiteľov a návštevníkov regiónu. Zárukou výrobkov a služieb pod značkou Regionálny produkt Horehronie je najmä ich lokálnosť a udržateľnosť. Regionálna značka tak tiež prispieva k budovaniu identity samotného regiónu a zvyšuje jeho atraktivitu. 

S možnosťou používať regionálnu značku sa spája aj podpora marketingových aktivít a podpora predaja regionálnych výrobkov/služieb, ktorú ako koordinátor zabezpečuje OOCR Región Horehronie. Používatelia značky tak získajú nové možnosti prezentácie nielen pod jednotnou značkou kvality, ale aj v rámci aktivít organizácie. Jedná sa o aktivity na podporu a rozvoj cestovného ruchu v regióne, či už sú to rôzne podujatia, zážitkové výlety, infocesty a mnohé iné. 

O Regionálny produkt Horehronie sa môžu uchádzať záujemcovia z okresu Brezno a obcí Pohronský Bukovec, Brusno, Ľubietová, Hiadeľ, Medzibrod, Lučatín, Strelníky, Povrazník, Moštenica, Podkonice, Baláže, Priechod, Selce, Nemce, Slovenská Ľupča, Poníky, Môlča, Oravce a Dúbravica

Značka kvality môže byť udelená v štyroch kategóriách: poľnohospodárske produkty a potravinárske výrobky, remeselné a iné spotrebné výrobky, služby ubytovacích a stravovacích zariadení a doplnkové služby v cestovnom ruchu. Pre úspešné udelenie značky musí záujemca splniť certifikačné kritériá, ktoré sú špecifické pre každú kategóriu. Prihlásiť je možné jeden konkrétny produkt/službu alebo jednotne definovanú skupinu produktov/služieb, ktorá približne v rovnakej miere spĺňa spomínané kritériá. 

Požiadať o udelenie práv na používanie regionálnej značky musí samotný výrobca či poskytovateľ služieb. „Aktuálna situácia je pre mnohých regionálnych výrobcov a poskytovateľov služieb neľahká, preto sme radi, že sa nám podarilo spustiť ďalšiu výzvu a úspešných uchádzačov tak budeme môcť podporiť aj cez projekt regionálnej značky,“ hovorí výkonná riaditeľka organizácie Región Horehronie Ing. Petra Ridzoňová Hlásniková. Záujemcovia sa môžu do výzvy zapojiť vyplnením a odoslaním žiadosti, ktorá je spolu s certifikačnými kritériami a zásadami používania regionálnej značky dostupná pri aktuálne prebiehajúcej výzve.

Viac informácií k regionálnej značke nájdete aj na stránke Regiónu Horehronie.

Autor: (OOCR Rgión Horehronie)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.12.2019
Druhú výzva regionálnej značky - regionálny produkt Horehronie
V roku 2019 vznikla na Horehroní nová regionálna značka – regionálny produkt Horehronie. V rámci prvej výzvy bolo udelených 16 certifikátov prvým držiteľom regionálnej značky. Odvčera môžu záujemcovia opäť posielať žiadosti o udelenie práv na používanie značky regionálny produkt Horehronie.
viac
01.08.2020
Pribudlo jedenásť nových držiteľov regionálnej značky kvality
Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Horehronie oficiálne odovzdala certifikáty druhým držiteľom regionálnej značky – Regionálny produkt Horehronie.
viac
25.08.2021
Hrad Ľupča ožil regionálnymi produktami z Horehronia
V historických priestoroch Hradu Ľupča sa v utorok 24. augusta 2021 konalo slávnostné odovzdávanie certifikátov Regionálneho produktu HOREHRONIE novým držiteľom v poradí už tretej výzvy v rámci projektu regionálnej značky.
viac
12.12.2022
Liptovskí lokálni výrobcovia môžu opäť získať značku Produkt Liptova
Liptovskí lokálni výrobcovia môžu do 10. januára podávať žiadosti na získanie značky Produkt Liptova. Druhú výzvu na podávanie žiadostí otvorila Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov, ktorá projekt koordinuje. Informovala o tom Katarína Šarafínová z OOCR Región Liptov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %