Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
02.03.2020 11:00

Učitelia sa môžu prihlásiť do programu USA zameraného na výučbu o holokauste


Pamätník holokaustu v bývalom koncentračnom tábore Treblinka.


Učitelia druhého stupňa základných škôl a stredných škôl so zameraním na dejepis, náuku o spoločnosti, etiku, prípadne iné predmety humanitného zamerania majú možnosť zúčastniť sa na týždennom programe Holocaust Teacher Training na vybraných školách v USA.


Informuje o tom Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Možnosť prehĺbiť si svoje znalosti týkajúce sa výučby o holokauste bude mať spolu 14 pedagógov zo siedmich krajín. Súčasťou programu je tiež oboznámenie pedagógov s novými výučbovými technikami a vzájomná interakcia pedagógov z rôznych krajín sveta na získanie novej perspektívy výučby histórie holokaustu.

Program je iniciatívou ministerstva zahraničných vecí USA, Asociácie organizácií zaoberajúcimi sa problematikou holokaustu (AHO) a Pamätného múzea obetiam holokaustu vo Washingtone v USA. Finančne ho zabezpečujú Veľvyslanectvo USA v Slovenskej republike, AHO a Ministerstvo školstva, vedy výskumu a športu SR.

Termín odovzdania žiadosti je 15. marca. Podmienkou je výborná znalosť anglického jazyka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.05.2017
Deti naučia triediť rodičov i starých rodičov - začať treba od nich
„V prvom štvrťroku sme školili pedagógov vo vyše 170 samosprávach,“ hovorí Silvia Nosálová, riaditeľka pre komunikáciu a marketing zo spoločnosti ENVI - PAK.
viac
11.09.2017
3D prehliadka pracovného a koncentračného tábora v Seredi
Cez víkend sme si pripomenuli Deň obetí holokaustu a rasového násilia. Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky, odbor prevencie kriminality kancelárie ministra vnútra a Múzeum holokaustu v Seredi pri tejto príležitosti dávajú do pozornosti svoju najnovšiu aktivitu.
viac
09.05.2020
Záujemcovia o inkluzívne vzdelávanie sa môžu prihlásiť do Školy inkluzionistov
Nadácia pre deti Slovenska spustila prihlasovanie sa do nového ročníka grantovo-vzdelávacieho projektu Škola inkluzionistov. K 40 školám na ceste k inklúzii sa môže pripojiť ďalších 20 priaznivcov inkluzívneho vzdelávania.
viac
10.06.2021
Projektový šprint - zrýchli digitálnu transformáciu škôl
Školy získajú odbornú podporu pri digitalizácii výučby. Inštitút vzdelávacej politiky ministerstva školstva spúšťa v spolupráci so Svetovou bankou iniciatívu „Projektový šprint“.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %