Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
31.08.2020 08:00

Úrad Starého Mesta sprísni protiepidemické opatrenia


COVID-19.


Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto od stredy 2. septembra sprísňuje protiepidemické opatrenia. Dôvodom je pozitívny skríningový test na COVID-19 jedného zo zamestnancov úradu.


Testovaný bol v kontakte s miestnym i mestským poslancom Adamom Berkom, ktorý 23. augusta priznal nákazu novým koronavírusom.      

Hovorca Starého mesta Matej Števove upozornil, že nález musí byť potvrdený ešte nadstavbovým testom. „V tejto chvíli má charakter validného, neurčitého výsledku, pri ktorom sa odporúča opätovne o 2-3 dni test zopakovať,” ozrejmil.

„Regionálny úrad verejného zdravotníctva v takýchto prípadoch nedefinuje žiadne odporúčania ani formu karantény pre tieto prípady. Aj napriek tomu zamestnanec ostáva v domácej izolácii a podstúpi opakované vyšetrenie o 2 až 3 dni,” dodal Števove.      

K sprísneným opatreniam platným od stredy (2. 9.) patrí meranie telesnej teploty všetkým osobám, ktoré vstupujú do budovy úradu, povinnosť nosiť rúško v priestoroch úradu a dezinfekcia rúk.      

Vedenie mestskej časti zvolalo na pondelok online krízový štáb, na ktorom príjme smerom k úradu ďalšie opatrenia. Verejnosť o nich bude bezodkladne informovať.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.09.2020
V Mirbachovom paláci otvorili výstavu Snívaj!?
Galéria mesta Bratislavy (GMB) v Mirbachovom paláci otvorila v stredu (23. 9.) výstavu Snívaj!?, ktorú tvorí výber diel zo zbierky Art Fondu - Stredoeurópskeho fondu súčasného umenia.
viac
15.12.2020
Odberové miesta na testovanie zriadili aj Vajnory a Vrakuňa
Odberové miesta pre testovanie na ochorenie COVID-19 spustili v Bratislave aj mestské časti Vrakuňa a Vajnory. Na oboch miestach sa testuje antigénovými testami. Samosprávy o tom informujú na svojich webových stránkach.
viac
31.12.2020
Staré Mesto plánuje na Jakubovom námestí vodozádržné opatrenia
Bratislavské Staré Mesto plánuje na Jakubovom námestí projekt vodozádržných opatrení. Riešiť má zachytávanie dažďovej vody a jej využitie na permanentnú, celoročnú závlahu stromov, kríkov a trávnatých plôch v parkovej časti námestia, ale tiež zníženie prietoku poddimenzovanej kanalizácie.
viac
07.09.2022
Staré Mesto pripravuje jesenný zber a odvoz zeleného odpadu
Bratislavské Staré Mesto aj tento rok pripravuje jarný zber a odvoz biologicky rozložiteľného odpadu, teda konárov zo stromov a kríkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %