Utorok 07.05.2024
Dnes má meniny 
Monika
°C
30.11.2023 01:05

Uskutoční sa webinár Kybernetická bezpečnosť v samospráve miest a obcí


Ilustračná snímka


Na základe predchádzajúcej spolupráce a účasti Ivana Makaturu, generálneho riaditeľa Kompetenčného a certifikačného centra kybernetickej bezpečnosti, príspevkovej organizácie Národného bezpečnostného úradu, sme pripravili webinár s názvom „Kybernetická bezpečnosť v samospráve miest a obcí“.


Bezplatný online webinár sa uskutoční dňa 4. decemra 2023 od 10. do 11. hod.

Cieľom podujatia je oboznámiť sa s právnou úpravou kybernetickej bezpečnosti v SR a povinnosťami vyplývajúcimi organizáciám samosprávy v oblasti kybernetickej bezpečnosti zo zákona č. 69/2018 Z.z. o kybernetickej bezpečnosti. Objasníme si zákonné pojmy aj pomenujeme typické hrozby v kybernetickom priestore a základné pravidlá kyberhygieny pre organizácie samosprávy.

Súčasťou webinára bude aj informácia kto vám môže pomôcť s bezpečnostnými opatreniami a aké sú možnosti poskytovania služieb dodávateľským spôsobom vrátane informácie ako v obstarávaní hodnotiť kvalitu dodávateľov služieb kyberbezpečnosti,

Pozvánku s programom nájdete TU. Pokiaľ Vás táto téma zaujíma môžete sa prihlásiť prostredníctvom online registračného formulára TU do 1. 12. 2023 do 16. hod.

Formulár nemusí byť správne zobrazený/dostupný v internetovom prehliadači Internet Explorer/Edge. Link na pripojenie Vám bude zaslaný na základe Vašej registrácie.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.04.2020
ZMOS vyrokoval bezplatný systém pre samosprávy
V aktuálnom období je nesmierne dôležitá komunikácia, ktorá sa stále viac presúva z osobných stretnutí a rokovaní do virtuálneho prostredia. Združenie miest a obcí Slovenska uvítalo ponuku spoločnosti Microsoft a prichádza k samosprávam s technologickými riešeniami.
viac
14.04.2020
Kríze sa najlepšie čelí tvárou v tvár
Situácia s pandémiou COVID-19 sa mení každý deň. Aby mestá a kraje ochránili svojich obyvateľov, musia rýchlo prijímať kvalitné opatrenia. Na tých sa však nedá dohodnúť bez diskusie – no ako všetko dôkladne prebrať, ak sa nemáme stretávať?
viac
07.08.2020
Rozšírené funkcie modelu sociálnych služieb v informačnom systéme
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky, nasadilo do Jednotného informačného prostriedku hospodárskej mobilizácie (EPSIS ® JISHM) nové evidenčné funkcionality v moduloch sociálnych služieb.
viac
24.06.2023
Požadujeme odborné a participatívne dokončenie zonácie národných parkov
Združenie miest a obcí Slovenska požaduje odborné a participatívne dokončenie zonácie národných parkov. Doposiaľ sa tak neudialo.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %