Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
01.12.2023 04:05

Uskutočnilo sa 10. zasadnutie pracovnej skupiny D3


Snímka z 10. zasadnutie pracovnej skupiny na riešenie prípravy a výstavby investičného projektu D3


Na pôde úradu Žilinského samosprávneho kraja sa vo štvrtok, 30. novembra 2023, uskutočnilo 10. zasadnutie pracovnej skupiny na riešenie prípravy a výstavby investičného projektu D3 za účasti nového ministra dopravy SR Jozefa Ráža a štátneho tajomníka ministerstva dopravy Igora Chomu.


Desiateho zasadnutia pracovnej skupiny na riešenie prípravy a výstavby investičného projektu D3 sa na pôde úradu Žilinského samosprávneho kraja sa prvýkrát zúčastnil aj nový minister dopravy Jozef Ráž. Spolu so zástupcami Európskej komisie, Národnej diaľničnej spoločnosti, a  Ministerstva životného prostredia Slovenskej republiky pracovná skupina hodnotila aktuálny postup prípravy výstavby chýbajúcich úsekov diaľnice D3.

Minister informoval o viacerých zmenách zákonov, ktoré pripravujú na urýchlenie výstavby nadradenej dopravnej infraštruktúry, teda rýchlostných ciest a diaľnic. Potvrdil, že chýbajúce úseky diaľnice D3 sa budú stavať v celosti ako jedna stavba na jej dostavbu bude použitý  celý objem financií alokovaných v eurofondoch na výstavbu diaľnic v aktuálnom programovom období 2021 – 2027.

Zástupcovia Národnej diaľničnej spoločnosti informovali, že práce na príprave výstavby prebiehajú podľa harmonogramu. Vysvetľovaciu fázu ohľadom dostavby považujú za ukončenú, dnes sú práce vo fáze prípravy územných rozhodnutí a stavebných konaní.

Keďže výstavba bude prebiehať v husto zastavanom území za plnej dopravnej prevádzky, Žilinský samosprávny kraj ponúkol ministerstvu a NDS aktívnu spoluprácu pri príprave a organizácii dopravy počas výstavby.

Predpokladaný začiatok samotnej stavby na úseku Žilina Brodno – Čadca je jún 2026.

 

Autor: (ts-ŽSK, Eva Lacová)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.05.2017
Staromestské slávnosti pokračujú aj dnes bohatým programom
Staromestské slávnosti pokračujú aj počas dnešného dňa. Pre návštevníkov je pripravený bohatý kultúrny program aj viaceré sprievodné podujatia. Najobľúbenejšia kultúrna akcia roka predstaví obyvateľom Žiliny rôzne hudobné štýly, ľudové remeslá i umelecké vystúpenia.
viac
24.02.2018
Trenčiansky kraj hľadá nové formy podpory práce s deťmi a mládežou
Mladým ľuďom je potrebné vytvoriť vhodné podmienky na osobnostný rozvoj, musíme hľadať nové formy podpory práce s deťmi a mládežou. Na štvrtkovom zasadnutí Medzisektorovej pracovnej skupiny (MSPS) pre mládež Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) to povedal podpredseda TSK Jozef Božik.
viac
04.02.2021
Výstavba dôležitého diaľničného úseku bude pokračovať
Výstavba tunela Višňové bude pokračovať. Ministerstvo dopravy Slovenskej republiky ohlásilo víťazného uchádzača, ktorým je spoločnosť SKANSKA.
viac
14.03.2024
ZMOS na zasadnutí pracovnej skupiny pre ochranu zvierat
Starosta obce Košeca Radomír Brtáň zastupoval Združenie miest a obcí Slovenska na zasadnutí pracovnej skupiny pre ochranu zvierat, ktorá rokovala na Ministerstve pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR aj za účasti ministra Richarda Takáča.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %