Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
07.05.2019 08:05

Úsmev ako dar pozýva na bežecké podujatie


The Run Slovakia 2019


Organizácia Úsmev ako dar vytvorila desaťčlenný tím, ktorý pobeží na podujatí The Run Slovakia trasu dlhú 243 kilometrov z Tepličky do Bratislavy. Bežci majú stále možnosť sa registrovať, beh sa uskutoční 14. až 16. júna.


Tím Úsmevu ako dar podporí aj olympijský víťaz v chôdzi Matej Tóth. Účasť na pretekoch je pre organizáciu ďalšou z aktivít na podporu detí v náhradných rodinách či detských domovoch.       

"The Run Slovakia je moja srdcovka. A myslím, že nielen moja, ale aj ostatných skalných členov tímu, ktorí dobrovoľnícky aktívne pomáhajú pri príprave tohto náročného podujatia. Beh je výnimočný ľuďmi, ktorí ho organizujú, ľuďmi, ktorí ho bežia, a, samozrejme, naším krásnym Slovenskom," priblížil organizátor pretekov Dušan Tarčák.

Organizácia pozýva verejnosť, aby ich prišla počas pretekov podporiť. "Ďakujem všetkým nadšencom, ktorí odbehnú za Úsmev ako dar túto štafetu. Veľká úprimná vďaka patrí Matejovi Tóthovi, ktorý neváhal a stal sa naším kapitánom a ambasádorom," uviedla Mária Soboličová z Úsmevu ako dar. "Je to pre mňa veľká česť a dúfam, že svojou troškou prispejem k dobrej veci. A tak, ako je to princíp štafetového behu, rovnako je to aj princíp solidarity a pomoci," pripomenul Tóth.       

The Run Slovakia je prvý interaktívny štafetový beh naprieč celým Slovenskom, ktorého cieľom je podľa organizátorov prepájať Slovensko od východu až po západ. "Nie je len o športovom výkone, je o spoznávaní krás Slovenska na vlastných nohách, o skvelom športovom zážitku, ale aj o možnosti prekonať samého seba a štafetovo odbehnúť maratón," doplnili organizátori.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.05.2019
Healthy run 2019 štartuje už túto nedeľu 19. 5. v Banskej Bystrici
Tri slovenské mestá opäť symbolicky prepojí beh za zdravie. Zdravotníci v Bratislave, Banskej Bystrici aj v Košiciach sú pripravení priniesť širokej verejnosti základné informácie o ich zdravotnom stave priamo na športoviskách.
viac
21.12.2019
Výťažok z Anjelskej kapustnice poputuje organizácii Úsmev ako dar
V rámci Košických rozprávkových Vianoc v sobotu počas dňa varili v 1000-litrovom kotle na Hlavnej ulici kapustnicu. Výťažok z 8. ročníka charitatívneho podujatia Anjelská kapustnica poputuje organizácii Úsmev ako dar.
viac
02.04.2020
Slovensko sa zúčastní na virtuálnom podujatí Hack the Crisis Slovakia
Do globálneho boja proti pandémii nového koronavírusu sa od piatka (3. 4.) do nedele (5. 4.) zapojí aj Slovensko a zúčastní sa tak na virtuálnom podujatí Hack the Crisis Slovakia.
viac
27.12.2021
Nadácia Kia Slovakia podporila pracovníkov COVID oddelení v žilinskom regióne
Nadácia Kia Slovakia pokračuje v podpore zdravotníctva aj počas tretej vlny pandémie ochorenia COVID-19. Tento raz svoju pozornosť zamerala na zdravotníkov pracujúcich na COVID oddeleniach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %