Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
12.10.2017 03:17

Úver na telocvičňu si mesto zatiaľ brať nebude


Ilustračná snímka: (int).


Úver vo výške 1,2 milióna eur na výstavbu novej telocvične v areáli základnej školy v Bojniciach si mesto zatiaľ brať nebude. Uznesenie, ktorým poslanci schválili navýšenie pôvodnej sumy na túto výšku, totiž primátor František Tám nepodpísal.


Za navýšenie úveru zo 400 000 eur na 1,2 milióna eur, ktoré prijalo zastupiteľstvo začiatkom septembra prostredníctvom zmeny uznesenia z minulého roka, hlasovali siedmi poslanci, dvaja boli proti a dvaja sa zdržali. "Uznesenie nie je vykonateľné z účtovného hľadiska, zmenu rozpočtu je možné robiť zo zákona do 31. augusta," zdôvodnil svoj krok Tám. Ten podľa ďalších slov s výstavbou telocvične súhlasí, no mala by sa nájsť taká forma financovania, aby sa na jej vybudovanie nemusel brať úver. "Musíme hľadať združené prostriedky. Keď bude stavebné povolenie, rozpočet, budem konať. Spravím všetko pre to, aby som nezadlžil mesto," doplnil.       

Investícia počíta s výstavbou telocvične za približne 1,2 milióna eur. "Úver je vysoký z toho dôvodu, aby sme nemuseli potom zháňať peniaze, keby ich bolo treba viac. Samozrejme, je to na komunikácii s vybranou bankovou spoločnosťou. Podmienky dohodnúť také, aby nám v prípade nedočerpania úveru nedala sankcie alebo by sa prípadne zvyšné finančné prostriedky mohli použiť na iné investičné akcie, ktoré by mesto chcelo robiť v budúcnosti," ozrejmil v septembri predkladateľ návrhu mestský poslanec Jozef Barborka. Zároveň v tejto súvislosti predpokladal, že náklady na výstavbu by mohli verejnou súťažou klesnúť.    

Zámer výstavby telocvične, ktorá má slúžiť predovšetkým pre žiakov školy, ale i bojnických hádzanárov, odobrili mestskí poslanci ešte vlani. Barborka potrebu jej vybudovania odôvodnil nedostačujúcou kapacitou pre výučbu telesnej výchovy v škole či absenciou priestorov pre hádzanársky klub. Na telocvičňu je už platné územné rozhodnutie. Za jej vybudovanie už v Bojniciach vznikla aj petícia, jej iniciátorom je ďalší z mestských poslancov Martin Kočner.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.12.2016
Medzilaborciam schválili dotáciu na škôlku pre deti z rómskych komunít
Medzilaborce boli úspešné pri získavaní dotácie na projekt výstavby materskej školy na Zámočníckej ulici pre 80 detí prevažne z marginalizovaných rómskych komunít (MRK). Ministerstvo vnútra SR ako sprostredkovateľský orgán mestu schválilo na projekt sumu 617 500 eur.
viac
18.05.2020
Výstavba jedálne na ZŠ na Ulici J. Bottu by mala trvať štrnásť mesiacov
Viac ako rok po tom, ako žiaci základnej školy (ZŠ) na Ulici Jána Bottu v Trnave prišli o možnosť stravovania, začína mesto v areáli školy s výstavbou novej jedálne s kuchyňou.
viac
30.10.2020
Internát strednej zdravotníckej školy zrekonštruujú za 2,2 milióna eur
Internát pri Strednej zdravotníckej škole (SZŠ) v Žiline zrekonštruujú za viac ako 2,2 milióna eur. Podľa hovorkyne Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Martiny Remencovej odovzdali stavenisko na začiatku októbra a stavebné práce by mali trvať rok.
viac
16.03.2021
Mesto Bojnice vyhlásilo súťaž na výstavbu telocvične v areáli školy
Bojnická samospráva vyhlásila súťaž na vybudovanie telocvične v areáli miestnej základnej školy. Novostavba by mala stáť približne 1,7 milióna eur, časť financií na ňu chce získať z Fondu na podporu športu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %