Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
29.10.2020 03:00

ÚVO otvoril v Trnavskom kraji svoje stále pracovisko


Snímka zdroj: (uvo.gov.sk).


V poradí štvrtým regionálnym pracoviskom Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) je pobočka v Trnave.


V priestoroch Úradu Trnavského samosprávneho kraja ju otvorili v stredu (28. 10.), podľa riaditeľa odboru stálych pracovísk na ÚVO Tomáša Bučka bude poskytovať odborné poradenstvo v oblasti verejného obstarávania i vzdelávanie v odborných témach na základe požiadaviek kraja. V tomto roku boli už otvorené stále pracoviská v Banskej Bystrici, Trenčíne a Prešove.     

„Do Trnavy prichádzame s víziou otvorenej komunikácie, proklientskej orientácie, s poradenstvom a vzdelávacími aktivitami na podporu profesionalizácie verejného obstarávania,” povedal Bučko. Očakávania podľa neho vychádzajú zo získaných skúseností v už otvorených stálych pracoviskách úradu. V novootvorenej pobočke sú k dispozícii dvaja pracovníci, služby poskytujú na základe konzultačných hodín každý pracovný deň – v pondelok až štvrtok od 9.00 do 15.00 h a v piatok v čase od 8.00 do 13.00 h.       

ÚVO postupne plánuje otvoriť svoje stále pracoviská aj v ďalších slovenských regiónoch so zámerom byť bližšie k verejným obstarávateľom i k hospodárskym subjektom zúčastňujúcim sa na verejných obstarávaniach. Najbližšie je plánované otvorenie regionálneho zastúpenia úradu v Žiline 4. novembra, následne aj v Nitre. „Máme preukázané, že stále pracoviská úradu v regiónoch majú opodstatnenie a sú dobrým pomocníkom pre všetkých vyhlasovateľov súťaží. Zvlášť v období nového koronavírusu, ktoré je poznačené značnými výpadkami príjmov každej skupiny spoločnosti, je dôležité, aby sa za verejné peniaze nakupovalo hospodárne, v súlade so zákonom. A práve pri výklade zákona budú naši kolegovia nápomocní,” povedal predseda úradu Miroslav Hlivák.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.02.2020
ÚVO má svoju predĺženú ruku už aj na východe Slovenska
Predseda Úradu pre verejné obstarávanie Miroslav Hlivák spolu s predsedom Prešovského samosprávneho kraja Milanom Majerským otvorili stále pracovisko ÚVO v sídle Úradu PSK v Prešove.
viac
30.12.2020
ÚVO predstavuje „ÚVOdzovky“
Úrad pre verejné obstarávanie v rámci svojej činnosti vydáva množstvo zaujímavých rozhodnutí či metodických usmernení. Úrad sa preto rozhodol ponúknuť odbornej verejnosti ďalší nástroj metodiky a vzdelávania, ktorým je nový mesačník s názvom „ÚVOdzovky“.
viac
13.01.2021
Stále pracoviská ÚVO v regiónoch naplnili očakávania
Stále pracoviská Úradu pre verejné obstarávanie v regiónoch vzhľadom na aktuálne obmedzenia proti pandémii koronavírusu poskytujú odborné poradenstvo a komunikujú so záujemcami cez elektronické prostriedky.
viac
05.06.2021
Otvorenie stáleho pracoviska ÚVO v Košiciach
Úrad pre verejné obstarávanie zavŕšil proces zriaďovania stálych pracovísk otvorením svojej poslednej kancelárie v Košickom samosprávnom kraji, ktorá sa nachádza v priestoroch Miestneho úradu mestskej časti Košice – Staré mesto.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %