Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
03.02.2021 10:30

Už aj v Púchove majú svoj BalíkoBOX


Nový BalíkoBOX v Púchove.


Už aj obyvatelia Púchova si môžu pohodlne, kedykoľvek a bez čakania vyzdvihnúť balíkové zásielky cez BalíkoBOX. V pondelok (1. 2.) ho oficiálne uviedli do prevádzky, svoje miesto má pri hypermarkete Tesco na Okružnej ulici.


Zákazníci môžu cez BalíkoBOXy tiež uhradiť poštové poukazy, ePoukazy, SIPO či faktúry s PAY by square kódom.

V Trenčianskom kraji je zatiaľ 11 BalíkoBOXov, konkrétne v Trenčíne, Novom Meste nad Váhom, Dubnici nad Váhom, Považskej Bystrici, Púchove, tiež v Bánovciach nad Bebravou, Partizánskom, Prievidzi a v Handlovej. Zoznam terminálov a ďalšie podrobnosti sú uvedené na webovej stránke www.posta.sk/balikobox ako aj v mobilnej aplikácii Slovenskej pošty, kde sa v priečinku „Pošty“ cez filter „iba BalíkoBOXy“ zobrazí užívateľovi presný zoznam všetkých terminálov.

Slovenská pošta má aktuálne s počtom 132 terminálov najrozsiahlejšiu sieť BalíkoBOXov na Slovensku. Klienti využívajú BalíkoBOXy najmä pri nákupoch cez internet. Zákazník si objedná tovar a ako miesto doručenia si vyberie BalíkoBOX, ktorý mu svojou lokalizáciou vyhovuje najviac. Na stránkach e-shopoch sú BalíkoBOXy uvedené ako možnosť doručenia „balík na poštu“. BalíkoBOXy sú k dispozícii nepretržite „24/7/365“ a zákazníci môžu cez ne okrem vyzdvihovania a podaja balíkov v predplatených obaloch realizovať už aj platobné transakcie, teda rýchlo a jednoducho uhradia poštové poukazy, ePoukazy, SIPO či faktúry s PAY by Square kódom. BalíkoBoxy akceptujú úhrady platobnými kartami všetkých komerčných bánk.

Ak si klient zvolí BalíkoBOX na doručenie zásielky, dostane na svoje mobilné číslo SMS s informáciami hneď po tom, ako poštový doručovateľ vloží balík do schránky. V SMS sa dozvie, v ktorom BalíkoBOXe sa zásielka nachádza, aké sú lehoty na vyzdvihnutie a kód na otvorenie schránky. Ak má klient stiahnutú mobilnú aplikáciu Slovenskej pošty, dostane informáciu o zásielke aj tam. V prípade balíka na dobierku dostane klient aj informáciu o sume, ktorú je potrebné zaplatiť platobnou kartou. Zákazník má na vyzdvihnutie balíka tri kalendárne dni. Ak si adresát nevyberie svoj balík, putuje na pobočku pošty. Aj o tom dostane adresát SMS informáciu. Balík potom počká na pošte ďalších 18 dní. Rovnako sa adresát môže rozhodnúť v priebehu doručovania balíka, že mu bude lepšie vyhovovať BalíkoBOX ako pobočka pošty alebo poštový kuriér a môže si ju ľahko presmerovať. Vyzdvihnutie alebo podanie zásielky je tak jednoduchšie, rýchlejšie a maximálne efektívne.

Autor: (Iveta DORČÁKOVÁ, hovorkyňa Slovenskej pošty)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.04.2020
Žiar nad Hronom hľadá nového poskytovateľa právnych služieb
Mesto Žiar nad Hronom hľadá nového poskytovateľa právnych služieb. Keďže mu skončila zmluva s aktuálnym, prostredníctvom verejnej súťaže hľadá spoločnosť, ktorá mu bude právne služby poskytovať do konca budúceho roka.
viac
17.06.2020
Výmery daní vhadzovali do schránok, dôkaz doručenia radnica nemá
V tomto roku trnavská radnica výmery miestnych daní vhadzovala obyvateľom mesta do schránok. Nemá tak dôkaz, že sa obálky dostali do rúk adresátom, a záruku, že na ich základe platby uskutočnia.
viac
25.07.2020
Slovenská pošta doručí expres zásielky aj vo večerných hodinách
Zdržíte sa v práci a nestíhate si prevziať zásielku od kuriéra? Nechajte si ju doručiť vo večerných hodinách.
viac
24.04.2024
Slovenská pošta navýšila počet BalíkoBOXov na 230
Slovenská pošta výrazne rozšírila sieť BalíkoBOXov, ktorých počet sa zvýšil o 75. Aktuálne si klienti pošty môžu okrem pobočiek a PoštaPOINTOV prevziať balíkové zásielky na 230 miestach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %