Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
01.07.2016 11:10

Už túto nedeľu sa otvorí Dunajská promenáda


Pohľad na zrekonštruovanú promenádu. Snímka zdroj: (pittel.sk).


V nedeľu 3. júla sa oficiálne otvorí Dunajská promenáda, ktorá prešla mnohými revitalizačnými zmenami, a ktorej súčasťou budú v budúcnosti aj planetárium a mediatéka.


Otvorenie doplní zaujímavý program, ktorý si pripravilo občianske združenie Slovenské planetáriá v spolupráci so Slovenskou organizáciou pre vesmírne aktivity. Bratislavčania tak opäť získajú obľúbený priestor pri Dunaji, kde sa budú môcť prechádzať a tráviť voľné chvíle.

„Do tejto cennej časti sa po rokoch opäť vracia život a Dunajská promenáda poskytne Bratislavčanom nové možnosti na trávenie voľného času. Priestor prešiel zmenami – vymenili sme asfalt, ošetrila sa zeleň, opravili balkóny, zrekonštruoval sa Matušíkov múrik a promenáda bola doplnená aj o nový mobiliár - lavičky, smetné koše, detské preliezky,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Oficiálne otvorenie sa bude konať túto nedeľu (3. júla 2016) o 11. hod. na Dunajskej promenáde. V rámci pripraveného programu budú k dispozícii tri vesmírne ďalekohľady s filtrom na pozorovanie Slnka a deti si budú môcť vypúšťať vodné rakety či zapojiť sa do súťaže v kreslení kozmických obrázkov. Vystavený bude aj model prvej unikátnej slovenskej družice Cubesat. Okrem denného pozorovania Slnka so slnečnými škvrnami budú môcť záujemcovia večer po zotmení (cca o 21. hod.) pozorovať aj tri planéty: nápadne červený Mars a jeho polárne čiapočky, jasný Jupiter s červenou škvrnou a jeho mesiace, rovnako ako aj Saturn s prstencami. Podmienkou je, samozrejme, bezoblačná obloha. O "vesmírny" program sa postará občianske združenie Slovenské planetáriá v spolupráci so Slovenskou organizáciou pre vesmírne aktivity (SOSA).

Práce na revitalizácii Dunajskej promenády sa začali začiatkom marca 2016, po tom, ako mesto na základe dohody zaviazalo investora do 7 mesiacov opraviť existujúcu promenádu v dĺžke od River Park I po Most Lafranconi a do 3 rokov vybudovať novú promenádu v tomto území, ktorej súčasťou budú aj planetárium a mediatéka.

 

Autor: (ts)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.10.2017
Námestie slobody rozžiaria lampióny
Už po tretíkrát ožije Námestie slobody kultúrou. V piatok 20. októbra hlavné mesto pozýva od 18. do 20. hodiny rodičov s deťmi, žiakov aj mládež do tohto priestoru, ktorý bude v tento večer lákať svetlom z cca 100 lampiónov. Rozsvietená bude aj fontána Družba, ktorá je dominantou námestia.
viac
21.07.2020
Dolné Zelenice po 30 rokoch znovu otvárajú kultúrny dom
Po 30 rokoch vrátili v obci Dolné Zelenice pri Hlohovci pôvodnú náplň miestnemu kultúrnemu domu. Ako uviedla starostka Dagmar Jakubcová, na rekonštrukciu použili 248 000 eur z grantu ministerstva životného prostredia a 110 000 eur pridala samospráva.
viac
02.11.2020
Rekonštrukcia Jurkovičovej teplárne pokračuje prácami v interiéri
Rekonštrukcia bývalej Jurkovičovej teplárne v Bratislave, národnej kultúrnej pamiatky (NKP), naďalej pokračuje. Fasáda budovy je kompletne dokončená, práce však stále pokračujú v interiéri. Investor zároveň pripravuje budovy na kolaudáciu, rozdelená bude do viacerých fáz.
viac
12.11.2020
Mlynské nivy otvoria od pondelka pre osobnú aj verejnú dopravu
V Bratislave od pondelka (16. 11.) otvoria po rozsiahlej rekonštrukcii ulicu Mlynské nivy. Oznámil to primátor hlavného mesta Matúš Vallo a pre TASR potvrdil aj developer HB Reavis. Dopravný podnik Bratislava (DPB) upozorňuje, že po otvorení ulice sa upravia trasy viacerých liniek MHD.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %