Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
28.02.2020 09:00

V areáli nemocnice chce mesto vybudovať vodozádržné zariadenia


Snímka zdroj: (JN).


Mesto Šahy plánuje v nemocničnom areáli vybudovať vodozádržné zariadenia. Náklady na ich zriadenie chce radnica hradiť z fondov Európskej únie. O predložení projektu a jeho spolufinancovaní mali ešte rozhodovať mestskí poslanci na svojom rokovaní vo štvrtok (27. 2.).


Súčasťou projektu majú byť viaceré opatrenia zamerané na zadržiavanie vody v krajine. V areáli nemocnice v Šahách majú vďaka nim pribudnúť parkové úpravy i nové parkovacie miesta.

„Predmetom podpory bude budovanie bioretenčných systémov na zadržiavanie zrážkovej vody, napríklad jazierka či umelo vytvorené mokrade. V rámci projektu bude možné budovať aj zberné systémy, vsakovacie ryhy či vegetačné strechy. Možná bude aj výmena nepriepustných plôch za plochy zelene,“ uvádza sa v materiáli, o ktorom mali rokovať poslanci.

V prípade, že mesto bude úspešné a podarí sa mu získať nenávratný finančný príspevok, bude sa na projekte podieľať päťpercentným spolufinancovaním. „Dosah na rozpočet tak bude v sume 30 000 eur, ku ktorým treba pripočítať financovanie prípadných neoprávnených výdavkov projektu,“ informoval mestský úrad.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.08.2019
Horehronská metropola bude krajšia a zelenšia aj vďaka eurofondom
V centre horehronskej metropoly Brezno pribúdajú záhony, ktoré majú plniť nielen estetickú, ale predovšetkým izolačnú a termoregulačnú funkciu. Mesto v týchto dňoch pristúpilo k realizácii projektu regenerácie zelene. Informoval o tom v pondelok brezniansky magistrát.
viac
04.12.2020
B. Bystrica obnoví ďalšiu MŠ z nórskych fondov
Obnovy sa už čoskoro dočká i Materská škola (MŠ) na Šalgotarjánskej ulici na banskobystrickom sídlisku Fončorda.
viac
25.01.2021
Nové Mesto pripravuje revitalizáciu parku na Račianskom mýte
Bratislavské Nové Mesto pripravuje revitalizáciu parku na Račianskom mýte. Cieľom projektu je naplnenie rozvojových plánov v oblasti prispôsobenia sa zmenám klímy.
viac
02.02.2021
Pri obci Klížská Nemá uskutočňujú úpravy pre obnovu mokradí
Pri obci Klížská Nemá v okrese Komárno sa momentálne uskutočňujú terénne úpravy pre rozsiahlu obnovu mokradí. Ochranári a vodohospodári pracujú na napojení mokradí naspäť na Dunaj formou prepojovacieho ramena v dĺžke približne 170 metrov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %