Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
21.09.2021 05:30

V areáli pri rieke Kysuca otvorili pumptrackovú dráhu pre kolesové športy


Na snímke Filip Polc počas tréningu so žiakmi v novovybudovanom športovom areáli „Pumptrack Čadca“. FOTO TASR - Erika Ďurčová


V rekreačno-športovom areáli pri rieke Kysuca v Čadci sprístupnili v pondelok pumptrackovú dráhu pre kolesové športy. Mesto o tom informovalo na svojej internetovej stránke.


Primátor Čadce Milan Gura podotkol, že vybudovaním najväčšej pumptrackovej dráhy v SR sa podarilo aj odstrániť bývalú skládku. "So spoločnosťou Kia Slovakia a garantom projektu Filipom Polcom sa nám podarilo vybudovať nový športový priestor, kde hlavne deti a mládež budú môcť tráviť voľný čas pri športe. Bolo vidieť, že mladí ľudia si ju užívali už pred jej oficiálnym otvorením. Neďaleko pumptrackovej dráhy sa nachádza skejtpark, ktorý momentálne prechádza nutnou rekonštrukciou. Postavenie pumptrackovej dráhy zapadá do plánovanej koncepcie rozvoja športového areálu v našom meste," doplnil Gura.       

Dráhu dlhú viac ako 240 metrov a širokú dva metre sa podarilo vybudovať počas ôsmich týždňov. "Tvoria ju vlny a klopené zákruty v rôznom prepojení. Je určená pre všetky kolesové športy – bicykle, kolobežky, skejtbordy či kolieskové korčule. Na pumptracku je možné jazdiť bez pedálovania, pričom jazdec získava rýchlosť presúvaním ťažiska – odľahčovaním a následným zatláčaním do klopených zákrut. Tento spôsob pripomína pumpovanie, z čoho je odvodený aj názov pumptrack," vysvetlilo mesto.       

Projekt podporila Nadácia Kia Slovakia, ktorá na základe memoranda o spolupráci zabezpečila zhotoviteľa a financovanie stavby, mesto Čadca pozemok, administratívne rozhodnutia, mestský mobiliár, vegetačné úpravy a doplnkovú prístupovú komunikáciu. "V nadácii považujeme za veľmi dôležité budovať športovú infraštruktúru a zlepšovať tak prístup detí a mládeže k športovým aktivitám. Pumptrack je podľa našich skúseností zo Žiliny a Martina veľmi obľúbeným a využívaným športoviskom. Veríme, že aj nová pumptracková dráha v Čadci priláka množstvo mladých športovcov a stane sa obľúbeným miestom, kde sa deti budú stretávať, baviť sa a navzájom sa inšpirovať," uviedla nadácia.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.04.2017
Cyklisti na pľac – začíname!
Je jar – najvyšší čas vybehnúť do prírody a na bicykle. Alebo využiť bicykle na dopravu do práce? Všetko potrebné sa dozviete 22. apríla na Deň Zeme, kedy mesto otvára cyklosezónu 2017.
viac
27.09.2019
V Liptovskom Hrádku otvorili športové komunitné centrum
Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) otvoril 12. septembra v areáli Základnej školy Hradná v Liptovskom Hrádku prvé Športové komunitné centrum na Slovensku.
viac
29.09.2022
Novú atletickú dráhu postavili pre atlétov i rekreačných športovcov
Novú atletickú dráhu, spĺňajúcu medzinárodné parametre, oficiálne po roku výstavby otvorili v sobotu (24. 9.) pre Piešťancov.
viac
05.04.2024
Otvorenie sezóny na pumptracku v Trenčíne už najbližšiu sobotu
V sobotu 6. apríla 2024 sa od 10.00 do 14.30 hodiny uskutoční na pumptrackovej dráhe pod Juhom slávnostné otvorenie prvej sezóny na tejto novej atrakcii v Trenčíne. Vezmite deti, odrážadlá, bicykle, nezabudnite na prilbu, chrániče a príďte. Ak niečo z toho nemáte, požičiate si na mieste.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %