Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
28.09.2021 08:05

V Babinej rekonštruujú obecný úrad z vlastných zdrojov


Prestavba, prístavba a nadstavba obecnej budovy prinesie občanom lepšie služby, sústredené na jednom mieste. FOTO TASR - Jozef Poliak


V obci Babiná v okrese Zvolen začali s obnovou budovy obecného úradu a kultúrneho domu. Prestavba, prístavba a nadstavba obecnej budovy prinesie občanom lepšie služby, sústredené na jednom mieste.


"Nepôjde o jednoduchú rekonštrukciu, keďže ideme búrať takmer dve tretiny pôvodnej stavby," povedala TASR starostka Jana Gregušová. "V prízemí by okrem úradu mala ostať sála kultúrneho domu, v plánovanej nadstavbe vzniknú miestnosti, ktoré budú slúžiť na schôdze obecného zastupiteľstva, ako knižnica, a tiež na rôzne kultúrno-spoločenské aktivity," dodala. Bude tam tiež počítačová miestnosť pre obyvateľov obce.       

Obec po zdĺhavom výberovom konaní vybrala v lete dodávateľa stavby, ktorý ju ponúkol zrealizovať za 708.000 eur s DPH. Prvá etapa by mala byť hotová do 14 mesiacov od začiatku stavebných prác. Druhá etapa by mala byť dokončená v polovici roku 2024. "So zhotoviteľom sme sa ale dohodli, že ak bude mať obec dostatok finančných zdrojov, tak sa obe etapy zrealizujú hneď po sebe," doplnila starostka.       

Obec financuje stavbu z vlastných zdrojov, uložených na rezervnom fonde. "Ak by sme v nasledujúcich rokoch nemali dostatok vlastných peňazí, zoberieme si bankový úver," pripomenula Gregušová.       

Obecný úrad je aktuálne presťahovaný do dočasných priestorov, ktoré kedysi slúžili ako materská škola.  

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.01.2019
Samospráva chce riešiť problémy s vykurovaním v obecných budovách
Aj v tomto roku chcú v Kľaku (okres Žarnovica) pokračovať v obnove miestneho kultúrneho domu a budovy obecného úradu. Starosta Ľuboš Haring priblížil, že najväčšie problémy majú v týchto budovách s kúrením. Kým v budove kultúrneho domu žiadne nemajú, na obecnom úrade ho potrebujú vymeniť.
viac
05.08.2022
V obci obnovujú kultúrny dom s obecným úradom a poštou
V obci Horné Hámre v okrese Žarnovica obnovujú kultúrny dom, v ktorom sídli aj obecný úrad, pošta a hostinec. Poslednou väčšou rekonštrukciou objekt prešiel v druhej polovici 70. rokov uplynulého storočia.
viac
15.02.2023
Obnovu kultúrneho domu a obecného úradu by mali onedlho ukončiť
V Čekovciach v okrese Krupina obnovujú kultúrny dom a obecný úrad. Obec na to získala dotáciu takmer 394.262 eur od Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry (SIEA). Uviedol to starosta Milan Gregáň.
viac
10.03.2023
Obec chce obnoviť úrad a kultúrny dom, majú už takmer 60 rokov
V obci Domaníky v okrese Krupina by chceli v dohľadnej dobe obnoviť obecný úrad a kultúrny dom zo 60. rokov uplynulého storočia. Oba tvoria jeden celok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.07 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.83 %