Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
10.11.2022 01:30

V baníckej kolónii si svojpomocne vybudovali futbalové ihrisko


Snímka zdroj: (handlova.sk).


Obyvatelia baníckej kolónie v Handlovej majú k dispozícii futbalové ihrisko, zveľadené je i jeho okolie. Športovisko vzišlo z iniciatívy učiteľov zo Základnej školy (ZŠ) Morovnianska cesta, ktorí pracujú s deťmi z marginalizovanej rómskej komunity.


Žiaci spolu s učiteľmi ihrisko svojpomocne vybudovali. Informovala o tom škola na webovej stránke mesta.

"Práce odštartovala oprava a skrášlenie autobusovej zastávky na ulici Jána Vallu, ako aj inštalácia bezpečnostnej kamery mestskou políciou, ktorá tento priestor monitoruje. Pokračovalo sa na jar 2021, keď sa vysadili stromčeky a začal sa upravovať terén," povedali zo ZŠ.

Následne sa uskutočnilo niekoľko brigád, počas ktorých žiaci upratali priestor a vyzbierali odpadky. "Nanešťastie, práce sa na dlhšiu dobu pozastavili a pokračovať sme mohli až tento rok," doplnila škola.

Mestská firma poskytla ťažkú techniku na navezenie zeminy a vyrovnanie terénu, zároveň jej zamestnanci zabetónovali železné stĺpiky a priviezli drevené palety ako základ na budúce mantinely ihriska. "Žiaci a učitelia na niekoľkých brigádach, aj počas víkendov, zase rozhŕňali zeminu, maľovali stĺpiky, pripevňovali palety, naťahovali siete, zbierali odpadky. Palety natierali pracovníci verejnoprospešných služieb," dodala škola.  

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.06.2016
Poprad získal dotáciu na výcvik žiakov na dopravnom ihrisku
Mesto Poprad získalo dotáciu vo výške 5308 eur od Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR za projekt Bez nehody do školy, bez nehody domov!
viac
08.06.2017
Bytčica žila športom a kultúrou
Uplynulý víkend sa v mestskej časti Bytčica niesol v duchu športu a kultúry. Na futbalovom ihrisku si počas BYTČICKÉHO JUNIÁLESU prišli na svoje deti i dospelí. Poslanci Anton Trnovec a Jozef Juriš zabezpečili v rámci Medzinárodného dňa detí drobné občerstvenie.
viac
29.08.2017
Nový fitness park teší obyvateľov aj návštevníkov mesta
Nový exteriérový fitness park na verejnom priestranstve poteší obyvateľov ako aj návštevníkov mesta Spišská Stará Ves. Ihrisko je určené deťom starším ako 14 rokov a dospelým.
viac
17.08.2020
V centre Nitry začalo fungovať revitalizované detské ihrisko
V centre Nitry na Štefánikovej ulici začalo v priebehu leta fungovať revitalizované detské ihrisko. Jeho obnova bola zrealizovaná vďaka grantovému programu Mením moje mesto.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %