Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
12.10.2021 02:05

V Bánovciach nad Bebravou oficiálne otvorili nové svetelné križovatky


Ako prví po prestrihnutí pásky semafory na priechodoch otestovali žiaci zo Základnej školy na ul. Partizánska


Stalo sa tak v stredu 6. októbra 2021 a ide o historicky prvé semafory v okrese Bánovce nad Bebravou. Semafory boli vybudované v záujme zvýšenia plynulosti a bezpečnosti premávky.


Semafory by zároveň mali pomôcť pri riešení dlhodobých problémov v doprave na kritických uzloch na ulici Sládkovičova. Otvorenia sa zúčastnili i poslanci mestského zastupiteľstva a ako prví po prestrihnutí pásky semafory na priechodoch otestovali žiaci zo Základnej školy na ul. Partizánska.

Premávka na križovatkách sa riadi svetelnou signalizáciou už od pondelka 4. októbra. Spusteniu signalizácie predchádzali podrobné prípravy vrátane sčítania a posudzovania intenzity dopravy. Mnohé však odhalí až prax, preto bola počas prvých dní ostrej prevádzky vyhodnocovaná efektivita signálneho plánu a boli upravované jeho nastavenia.

Vedenie mesta si uvedomuje, že pre mnohých občanov je to pomerne veľká zmena a vyžaduje si to zvyk, trpezlivosť a istý čas na prispôsobenie sa novej situácii na rokmi zaužívanej ceste cez centrum mesta. No už počas prvých dní prevádzky sme zaznamenali zlepšenie plynulosti premávky predovšetkým z bočných ulíc.

Križovatky sa budú riadiť svetelnou signalizáciou v čase pondelok až štvrtok od 6:00 do 18:00 h., v piatok od 6:00 do 19:00 h. a v sobotu od 7:00 do 12:00 h.

Autor: (ts-MsÚ Bánovce nad Bebravou)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.02.2020
Samospráva chce na Dubničke zriadiť komunitné centrum
Samospráva Bánoviec nad Bebravou plánuje zriadiť komunitné centrum. Vznikne v priestoroch Základnej školy Gorazdova na sídlisku Dubnička.
viac
12.06.2020
Bánovská samospráva zrušila realizáciu participatívneho rozpočtu
Samospráva Bánoviec nad Bebravou tento rok nepodporí financiami z rozpočtu mesta vybrané občianske projekty.
viac
18.09.2020
V športovom areáli na Dubničke pribudlo dopravné ihrisko
Mladí cyklisti, kolobežkári i chodci sa naučia pravidlá cestnej premávky na novom dopravnom ihrisku. Vybudovali ho v športovom areáli na sídlisku Dubnička. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.
viac
24.11.2021
Na vjazde do mesta osadili nové tabule s erbom mesta
Obyvateľov i návštevníkov Bánoviec nad Bebravou na príjazdoch od Prievidze, Topoľčian a Trenčína vítajú a následne i vyprevádzajú nové tabule s erbom mesta a s nápisom vitajte alebo dovidenia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %