Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
29.06.2019 11:10

V Bánovciach nad Bebravou pribudli nové nádoby na triedený zber odpadu


Nové nádoby na odpad získalo mesto na základe zmluvnej spolupráce medzi zberovou spoločnosťou TEDOS, s. r. o.


Na území Bánoviec nad Bebravou pribudlo 30 nových 1100-litrových plastových kontajnerov. Samospráva získala nádoby bezplatne a sleduje nimi zefektívnenie a rozšírenie triedeného zberu odpadu v meste.


"Prioritne boli vybavené základné a materské školy, následne boli nové kontajnery rozmiestňované podľa potreby na jednotlivých sídliskách, kde absentovali, respektíve bola potreba zvýšiť ich počet," uviedla bánovská samospráva v tlačovej správe.       

Celkovo na území mesta pribudlo desať zelených kontajnerov na sklo, desať modrých na papier a desať žltých na plasty, tetrapaky a kovové obaly. "Nákup a rozmiestnenie kontajnerov zabezpečila zberová spoločnosť, ktorá bude okrem iného vykonávať aj ich údržbu. Náklady na nákup 30 kontajnerov boli 7500 eur," spresnila samospráva.       

Okrem nových kontajnerov získalo mesto tiež bezplatne 700 informačných brožúr na podporu triedeného zberu. "Expedované budú do domácností počas tohto a budúceho mesiaca. Zároveň sme upravili frekvenciu vývozu skla z jedného razu za mesiac na jeden raz za 21 dní," dodala bánovská radnica.       

Nové nádoby na odpad získalo mesto na základe zmluvnej spolupráce medzi zberovou spoločnosťou TEDOS, s. r. o., Bánovce nad Bebravou a organizáciou zodpovednosti výrobcov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.03.2018
Zavedú triedený zber BRO v rodiných i bytových domoch
Mesto Bánovce nad Bebravou plánuje zaviesť triedený zber biologicky rozložiteľného odpadu (BRO). Reaguje tak na povinnosť vyplývajúcu zo zákona o odpadoch. Zber sa dotkne domácností nielen v individuálnej, ale i komplexnej bytovej výstavbe, informoval vo štvrtok hovorca mesta Miroslav Schlesinger.
viac
03.05.2022
Mesto rozmiestni v 30 lokalitách nádoby na jedlé oleje
Obyvatelia Bánoviec nad Bebravou budú môcť po novom odovzdať zvyšky jedlých olejov a tukov do špeciálnych nádob. S ich rozmiestňovaním začala samospráva v pondelok (2. 5.), postupne pribudnú v 30 vybraných lokalitách mesta. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.
viac
27.10.2022
Mesto znížilo počet nádob na triedený odpad
Samospráva Bánoviec nad Bebravou pristúpila k zníženiu počtu nádob na triedený odpad na území mesta. Opatrením sleduje zachovanie frekvencie vývozu odpadu. Novinkou je i označenie nádob čipom. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.
viac
19.12.2023
Stojiská na nádoby na odpad pribudli v ďalších lokalitách
Mesto Bánovce nad Bebravou vybudovalo ďalšie kryté stojiská na nádoby na odpad. Stojiská pribudli postupne v uplynulých dňoch v troch lokalitách mesta, slúžiť budú pre obyvateľov viacerých bytových domov. Informovala o tom bánovská radnica v tlačovej správe.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %