Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
26.05.2021 11:35

V blízkosti autobusovej stanice v Zlatých Moravciach vznikne oddychová zóna


Snímka zdroj: (FB / Autobusová stanica Zlaté Moravce).


V blízkosti zlatomoraveckej autobusovej stanice vyrastie nová moderná oddychová zóna. Umiestnená bude vedľa parkoviska na bicykle.


V rámci projektu bude vybudovaný nabíjací bod pre elektrobicykle, aj samotná oddychová zóna doplnená mestským mobiliárom. „Priestor oddychovej zóny bude doplnený stojanmi na bicykle, samostatným sedením, smart lavičkou, odpadkovým košom na separovaný odpad a parkovým osvetlením,“ povedala Miroslava Kováčová, vedúca Oddelenia strategických činností na Mestskom úrade v Zlatých Moravciach.

Samospráva získala na vybudovanie oddychovej zóny dotáciu z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR, ktoré ako riadiaci orgán pre Integrovaný regionálny operačný program schválilo mestu Zlaté Moravce nenávratný finančný príspevok na projekt Výstavba infraštruktúry pre nemotorovú dopravu v Zlatých Moravciach. Výška dotácie predstavuje 47 499 eur. Celkové oprávnené výdavky projektu boli schválené vo výške 49 999 eur, rozdiel vo výške 2500 eur doplatí mesto v rámci povinného spolufinancovania.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.02.2017
V obci Horná Ves postavia bytový dom za asi 550 000 eur
V Hornej Vsi v okrese Prievidza postavia nájomný dom s 12 bytmi. Stavbu zrealizuje na vlastné náklady súkromný investor, obec ju potom plánuje odkúpiť z dotácie od Ministerstva dopravy a výstavby SR a úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania.
viac
03.07.2017
Dobrovoľní hasiči už majú možnosť čerpať dotácie z rezortu vnútra
Dobrovoľné hasičské zbory už majú možnosť uchádzať sa o dotácie od Ministerstva vnútra (MV) SR. Tú im dáva novela zákona o poskytovaní dotácií v pôsobnosti tohto rezortu, ktorá je účinná od soboty 1. júla 2017.
viac
02.10.2017
Náhradnú autobusovú stanicu otvorili v nedeľu
Náhradnú autobusovú stanicu na Bottovej ulici v Bratislave otvorili v nedeľu 1. októbra. Stanica má plnohodnotne nahradiť funkciu tej doterajšej na Mlynských nivách, na ktorej mieste plánujú do troch rokov vybudovať novú autobusovú stanicu.
viac
19.01.2021
Mesto Medzilaborce predstavilo projekt novej stanice
Jedným z investičných zámerov mesta Medzilaborce na rok 2021 je výstavba vlakovej a autobusovej stanice. Má nahradiť vlani zbúranú takzvanú malú železničnú stanicu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %