Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
28.06.2021 12:25

V Bratislave bude MHD jazdiť do novej časti mesta


Snímka zdroj: (DPB).


Od 1. júla príde k viacerým zlepšeniam pri cestovaní. Najvýraznejšou novinkou je spustenie MHD do novej častí mesta, kam doteraz museli chodiť obyvatelia pešo.


Autobus 66 bude každých 15-20 min. premávať po predĺženej trase Prievoz – Bratislavská župa – Líščie Nivy – Trhovisko – Mliekarenská – Prievozská – Hraničná – Grófska niva. Na trase obslúži novú zastávku Stachanovská na Hraničnej ulici v blízkosti potravín a nová konečná Grófska Niva sa bude nachádzať vo východnej časti ulice Mlynské Nivy, kde sa spustila masívna výstavba obytných domov i komerčných objektov. Konečnú nájdete priamo pred novým obytným súborom Nuppu Ružinov.

„Názov Grófska Niva sme zvolili podľa dunajského ostrova, ktorý sa tu v minulosti nachádzal a bude odkazovať na históriu lokality. Nechceli sme, aby sa mýlil s názvom Mlynské nivy, ktorý majú cestujúci vžitý najmä pre lokalitu v okolí autobusovej stanice,“ približuje Dopravný podnik.

Pri cestovaní z Grófskej Nivy do centra odporúča na zastávke Pažítkova prestúpiť z autobusu 66 na trolejbusy 201, 202 alebo 212.

„Súčasne pracujeme na tom, aby v tejto lokalite do dvoch rokov vznikla nová trolejbusová trať a mohli sme sem predĺžiť linku 209 z centra mesta,“ dodáva.

Autor: (DPB)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.10.2020
Od pondelka obnovia premávku električiek do Karlovej Vsi a Dúbravky
Do Karlovej Vsi a Dúbravky budú od pondelka 26. októbra opäť premávať električky. Dopravný podnik Bratislava (DPB) obnovuje ich premávku v úseku Chatam Sófer – Pri kríži.
viac
08.12.2020
Ružinov plánuje na jar 2021 spustiť ďalšie rezidentské zóny
Bratislavský Ružinov plánuje na jar budúceho roka spustiť ďalšie rezidentské parkovacie zóny.
viac
25.01.2021
Nové Mesto pripravuje revitalizáciu parku na Račianskom mýte
Bratislavské Nové Mesto pripravuje revitalizáciu parku na Račianskom mýte. Cieľom projektu je naplnenie rozvojových plánov v oblasti prispôsobenia sa zmenám klímy.
viac
22.06.2021
Od júla bude možné zakúpiť lístok priložením platobnej karty vo vozidle MHD
Od 1. júla bude možné zakúpiť si cestovný lístok priložením platobnej karty vo vozidle bratislavskej mestskej hromadnej dopravy (MHD) k označovaču cestovných lístkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %