Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
21.03.2022 02:25

V Bratislave bude MHD premávať opäť v režime školský rok


Ilustračná snímka: (tasr).


V Bratislave bude mestská hromadná doprava (MHD) od pondelka (28. 3.) premávať opäť v režime pracovný deň – školský rok. Výnimkou budú nateraz linky 50, 75 a 78.


Vo všetkých vozidlách MHD bude zároveň cestujúcim umožnený nástup aj prednými dverami. Informoval o tom hovorca bratislavského mestského dopravcu Martin Chlebovec.

"V súvislosti s celoštátnym uvoľňovaním protipandemických opatrení zavádzame viacero zmien, ktoré zvýšia prepravnú kapacitu a zlepšia komfort cestovania MHD," uviedol hovorca s tým, že obnovujú aj otváranie dverí dopytovým tlačidlom.

V Bratislave premávala MHD od 29. novembra 2021 v prázdninovom režime. Dôvodom boli protipandemické opatrenia a s nimi súvisiaca znížená mobilita. DPB však počty cestujúcich pravidelne monitoroval a vyhodnocoval, čomu prispôsoboval výpravu niektorých spojov.

Pre začatie prezenčného vyučovania i vyšší počet cestujúcich od 14. marca začali všetky električkové linky premávať v režime školský rok a režim sa zmenil aj na viacerých trolejbusových i na niektorých autobusových linkách.

DPB od začiatku pandémie ochorenia COVID-19 v roku 2020 obmedzil z bezpečnostných a preventívnych dôvodov výstup a nástup cez predné dvere vozidla MHD. Vyhradenie priestoru pri predných dverách označil reflexnou páskou medzi držadlami a oznamom.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.11.2020
Mlynské nivy otvoria od pondelka pre osobnú aj verejnú dopravu
V Bratislave od pondelka (16. 11.) otvoria po rozsiahlej rekonštrukcii ulicu Mlynské nivy. Oznámil to primátor hlavného mesta Matúš Vallo a pre TASR potvrdil aj developer HB Reavis. Dopravný podnik Bratislava (DPB) upozorňuje, že po otvorení ulice sa upravia trasy viacerých liniek MHD.
viac
30.04.2021
Linky prešovskej MHD prechádzajú od mája na školský režim
MHD v Prešove bude od pondelka 3. 5. 2021 premávať podľa cestovného poriadku platného pre školský pracovný deň. Dopravný podnik mesta Prešov doplní aj vybrané školské spoje.
viac
02.09.2021
Od štvrtka jazdí MHD v režime školský rok
V Bratislave jazdia od štvrtka jednotlivé linky mestskej hromadnej dopravy (MHD) opäť v režime školský rok. Jednotlive spoje tak budu premavat castejsie.
viac
29.11.2021
Od pondelka bude MHD jazdiť pre lockdown v prázdninovom režime
V Bratislave bude pre aktuálny lockdown od pondelka (29. 11.) jazdiť mestská hromadná doprava v prázdninovom režime. Spoje jednotlivých liniek budú vypravené na základe cestovného poriadku platného pre pracovný deň-školské prázdniny.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %