Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
02.08.2019 09:25

V Bratislave bude v piatok a sobotu druhý Ázijský víkend


Ilustračná snímka, zdroj: YouTube


Ukážky bojových umení, exotických tancov a hudby, kreslenie tušom či kulinárska šou sú v programe Ázijského víkendu. Jeho druhý ročník sa uskutoční v piatok a sobotu (2. a 3. 8.) na Hlavnom námestí v Bratislave.


"Bude to v spolupráci s veľvyslanectvami Číny, Indie, Indonézie, Japonska, Južnej Kórey a Vietnamu. Ich veľvyslanci a diplomati sa zúčastnia oficiálneho ceremoniálu, ktorý v piatok o 15.30 h otvorí štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR František Ružička," informuje Miriam Šlosárová z Bratislavského kultúrneho a informačného strediska (BKIS), ktoré podujatie organizuje v rámci cyklu Medzinárodná Bratislava.       

Po otvorení India predstaví cvičenie jogy, hru na tradičný hudobný nástroj – sitar a tanec Bharatnatyam. Južná Kórea ukážky bojového umenia Taekwondo i tradičné piesne a tance. Podobne sa predstaví Vietnam a Indonézia. Okrem hudby Čína predvedie módnu prehliadku tradičného odevu qipao. Večer uzavrie Japonsko hudobným vystúpením String Quarter.         

Sobotný program pokračuje od 17.00 h. K hudobným a tanečným vystúpeniam, bojovým ukážkam pribudne tradičné čínske kreslenie tušom a kuchárska šou z indonézskej reštaurácie. Podujatie ukončí tradičné indonézske hudobné vystúpenie Javanese Gamelan.       

Opäť nebudú chýbať stánky veľvyslanectiev, ktoré ponúknu knihy, informačné materiály, ochutnávky tradičných jedál, rôzne hry a súťaže.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.04.2017
Za kultúrou v ŽSK vyrazte aj v apríli
Žilinský samosprávny kraj opäť vytvoril bohatý kultúrny program vo všetkých župných regiónoch. Múzeá, galérie, knižnice, divadlá, kultúrne strediská i hvezdáreň v pôsobnosti Žilinskej župy privítajú prvé slnečné dni výberom tých najzaujímavejších podujatí.
viac
11.07.2017
Brány galérie budú otvorené každú sobotu počas celého leta
Galéria Miloša Alexandra Bazovského v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sa rozhodla sprístupniť verejnosti nádvorie galérie. Počas leta je pre návštevníkov pripravených viacero pravidelných podujatí s bohatým sprievodným programom pre malých aj veľkých.
viac
05.10.2017
Bratislavský Októberfest sa začne už tento piatok
Tretí ročník podujatia Bratislavský Októberfest sa uskutoční v piatok a sobotu 6. - 7. októbra 2017 v Bratislave na Fajnorovom nábreží pri Starom moste a na Gondovej ulici na parkovisko pred FFUK.
viac
23.11.2017
Stropkovské dni medu označujú aj ako národný sviatok včelárstva
Mestečko na severovýchode sa v dňoch 24. a 25. novembra už po jedenástykrát stane centrom včelárstva na Slovensku. Obľúbené Dni medu sa v Stropkove konajú od roku 2007 a u laickej i odbornej verejnosti sa tešia veľkej obľube.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %