Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
12.07.2016 10:00

V Bratislave budú počas horúcich letných dní cisterny s pitnou vodou


Snímka zdroj: (tasr).


Obyvatelia i návštevníci Bratislavy sa môžu v centre mesta počas horúcich letných dní osviežiť.


Na Hlavnom námestí a Poštovej ulici budú počas horúčav cisterny s pitnou vodou. Verejnosti budú k dispozícii už v utorok (12. 7.) a následne vždy, keď teplota vzduchu vystúpi dlhodobejšie nad 30 stupňov Celzia. Informovala o tom hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová.      

Pohár vody z cisterien si budú môcť ľudia v centre mesta dopriať od 10. zhruba do 18. hodiny. "Aj takýmto spôsobom chceme pomôcť ľuďom pri dodržiavaní pitného režimu a dať šancu osviežiť sa počas tropických dní. Túto službu využívali občania mesta i návštevníci Bratislavy už aj v minulom roku a boli s ňou spokojní, preto chceme cisterny s pitnou vodou zabezpečiť aj tento rok," povedal primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal. Priemerná spotreba vody bola počas minulého leta 2000 litrov denne. Prevádzku cisterien zabezpečuje bratislavský magistrát v spolupráci s Bratislavskou vodárenskou spoločnosťou (BVS).      

V meste sú k dispozícii aj pitné fontány, ktoré fungujú nepretržite vo viacerých lokalitách, a to napríklad na Panskej ulici, Hviezdoslavovom námestí, Župnom námestí, Námestí SNP, Hlavnom námestí, v Čitárni u Červeného raka či na druhom nádvorí Primaciálneho paláca.      

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) aktuálne varuje pred horúčavami na Slovensku. Teplota vzduchu môže v týchto dňoch podľa meteorológov dosiahnuť miestami 35 až 36 stupňov Celzia.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.07.2016
Fontána na nádvorí Primaciálneho paláca je zreštaurovaná
Bratislavčania a návštevníci hlavného mesta už opäť môžu obdivovať Fontánu so súsoším sv. Juraja s drakom na nádvorí Primaciálneho paláca.
viac
03.07.2017
BVS a obec Kittsee podpísali novú zmluvu o odvádzaní a čistení odpadových vôd
Rakúske prihraničné obce Kittsee, Edelstal a Pama budú aj naďalej spolupracovať s Bratislavskou vodárenskou spoločnosťou (BVS) pri odvádzaní a čistení odpadových vôd.
viac
24.07.2017
Bratislava pokračuje v obnove historických pamiatok a objektov
Hlavné mesto prostredníctvom svojej mestskej organizácie GIB ako správcu mestských kultúrno-historických pamiatok zabezpečilo pamiatkovú obnovu troch historických objektov v rámci postupnej obnovy dôležitých mestských kultúrnych pamiatok.
viac
24.06.2023
Na Námestí slobody v Bratislave spustili a sprístupnili fontánu Družba
Dnes sprístupnilo hlavné mesto fontánu Družba na Námestí slobody v Bratislave. Stalo sa tak po 16 rokoch, počas ktorých bola jedna z najväčších fontán na Slovensku vypustená. Fontánu komplexne obnovili, jej fungovanie má byť úspornejšie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %